“Barbie-Skin Protocol”: Ovako su glumice istoimenog filma morale da održavaju kožu

Jedan od najtežih izazova za snimanje filma “Barbie” bio je kako predstaviti ljudsku kožu da izgleda poput plastike. Pored make-up artista, ključnu ulogu u ovom procesu odigrala je i londonska kozmetičarka hrvatskog porekla, Jasmina Viko. Ona je kreirala poseban “Barbie Skin” protokol za negu, koji je učinio da koža glavne glumice Margo Robi izgleda poput lutkine. U nastavku saznajte više o ovom protokolu nege.

Tretmani kože

Glavne ženske glumice filma su nedeljno posećivale kliniku za negu kože koju vodi Jasmina Viko, kako bi pratile zadati protokol nege. Najpre su rađeni Vico Glow laserski tretmani za podizanje i zatezanje kože. Ovaj laser cilja na dublja vezivna tkiva unutar kože, kako bi se aktivirala proizvodnja kolagena (koji kožu čini jedrom i elastičnom). Kozmetičarka je takođe koristila na glumicama hladni laser i LED svetlosnu terapiju, pre nego što im je pružala masažu lica, kako bi podstakla cirkulaciju i izdrenirala lice. Tokom pauza u snimanju, kozmetičarka je koristila microneedling kako bi tretirala hiperpigmentacije i ožiljke, dok ujedno tako stimuliše kolagen i elastin. Ovo je doprinelo i boljem upijanju skincare proizvoda koji su se nanosili.

View this post on Instagram

A post shared by Jasmina Vico (@jasminavicoskin)

Suplementi za lepu kožu

Jasmina Viko je glumicama uvela i čaj od sikavice (gujine trave, odnosno gospinog trna, narodni nazivi), koji potpomaže funkciju jetre. Pošto ga nije bilo na teritoriji SAD-a, morala ga je konstantno uvoziti iz rodne Hrvatske. Glumice su takođe dobijale njene Vico Skin supelemente, a glumicama je preporučeno da pojačaju unos vitamina C, glutationa, kefira i fermentisane hrane.

Povezano: 7 najboljih čajeva za lepu i blistavu kožu

Skincare za kućnu negu

Kako bi umirila kožu posle tretmana i kako bi ona izgledala najbolje moguće između seansi, kozmetičarka je dala celoj ekipi uzorak njenog Vico Skin seruma za post-proceduralni oporak, koji će biti lansiran ove jeseni. Njeni prvi skincare proizvod pomaže kod zaceljenja kože.

Gedžeti za zdravlje

Osim toniranja kože, Jasmina je glumicama iz filma “Barbie” radila i wellness tech tretmane koristeći infrasonične aparate kako bi tonirala vagus nerv (koji spaja utrobu i mozak). Ovaj nerv reguliše varenje, stres i puls, kako bi se svaka Barbika na snimanju osećala izbalansirano i u zenu.

Pročitajte još i – Šminkerka filma “Barbie” otkriva sve detalje transformacije Margo Robi u popularnu lutku

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!