Greške sa hidratantnim proizvodima koje kožu čine starijom

By  |  0 Comments

Šta može biti jednostavnije od korišćenja hidratantnih proizvoda? Nanesete ih na kožu, utrljate, zavalite se u udobnu fotelju i očekujete hidratiziraniju, blistaviju kože. Zar ne? Pa, ne baš.


Možda ste primetili da vaša hidratantna krema ne deluje onako kako ste očekivali da hoće?
Možda je vaša koža i dalje suva i ispucala?
Možda ste pretpostavili da je za to kriv hidratantni proizvod jer nije imao dobre sastojke?
Možda bi to mogla biti istina, ali isto tako je moguće da vaša hidratantna tehnika treba poboljšanje?
Postoji tehnika hidratacije?

Većina ljudi pogrešno koristi hidratantne proizvode!

Suvoća dodatno pogoršava pojavu sitnih linija i bora i čini kožu suvoparnom i beživotnom. Ako samo primenite hidratantne proizvode kada vam padne na pamet, samo bacate novac. Zapravo postoji pravi način da se hidratantni proizvodi primene na kožu kako bi vaša koža imala maksimalnu korist od njih. Ne brinite, ovaj članak će vam otkriti zdrave navike koje morate usvojiti odmah ako želite da vam koža bude osvežena.

Nanosite hidratantne proizvode na suvu kožu:

Bilo bi logično da primenjujete hidratantne proizvode na suvu kožu. Ali grešite. Na površini suve kože obično su nagomilane izumrle ćelije. Ovo stvara sloj na vrhu kože koji joj ne dozvoljava da upije hidratantne proizvode. Ako zaista želite da vaš hidratantni proizvod prodre u suvu kožu, prvo uradite piling. Probajte blagi piling sa medom i jogurtom. Kada završite piling, nanesite hidratantni proizvod. Još bolje, uradite piling, istuširajte se, a zatim odmah primeniti hidratantni proizvod, pre nego što vlaga na koži ispari.

Naša preporuka je i Piling krema sa fino usitnjenim zrnima kafe za mehaničko čišćenje kože lica i tela koja čini ten blistavim, kožni reljef manje primetnim.

az

Trljate presnažno:

Ako utrljavate presnažno hidratantni proizvod, posebno ako ste u žurbi da ga nanesete, lišavate vašu kožu svih prednosti koje vam hidratantni proizvodi pružaju. Prvo, pravite trenje između vaših ruku i kože, što može dovesti da sadržaja vode iz hidratantnog proizvoda ispari pre nego što dobije priliku da deluje na kožu. Presnažno trljanje kože (sa rukama ili peškirom) može oštetiti kožu i dovesti do preranog starenja i pojave bora. Nanesite hidratantni proizvod nežno u krugovima. Budite posebno oprezni sa oblasti oko očiju. Ostavite lagani sloj hidratantnog proizvoda na koži i dajte mu vremena da se apsorbuje pre nego što se obučete ili našminkate.

Izabrali ste pogrešan hidratantni proizvod:

Izbegavajte hidratantne proizvode koji sadrže potencijalno štetne sastojke (kao što su hemijski mirisi, vazelin, paraben). Potreban vam je prirodni proizvod koji će delovati ispravno za vaš jedinstveni tip kože. Suvljem tipu kože obično odgovara kokosovo ulje, dok osobe koje su sklone ispucaloj koži trebaju izabrati ulje grožđa ili avokada.

hidratantna krema za lice

Masnoj koži ne treba hidratacija:

Osobe koje imaju masnu kožu često misle da poslednje što im treba jeste još vlage. Na kraju krajeva, njihova koža je ionako već masna. Masna koža (kako starimo) može postati neuravnotežena, posebno kada je sklona pucanju i starim ožiljcima od akni. Ako jakim proizvodima pokušavate da isušite akne, vaša koža, zbog nedostatka vlage, može negativno da reaguje. Tokom vremena, može početi proizvoditi više ulja pokušavajući da se izbalansira. Izbegavajte proizvode sa mineralnim uljima i ostale sastojake koji začepljuju pore. Držite se laganijih i nežnijih proizvoda.

Kako da smanjite proširene pore!

HIDRANTNA gel krema za lice pogodna je za normalnu, kombinovanu i masnu kožu.

ass

Za više informacija, kliknite na sliku!

Nedosledno primenjujete hidratantni proizvod:

Kao i ostatak tela, vaša koža se navikne na rutinu. Ako nanosite hidratantni proizvod dva puta dnevno, na primer, a onda ga nekoliko dana aplicirate samo jednom dnevno, očekujte da će vaša koža da reaguje (biće suvlja, ispucala ili može postati masnija).

Primenjujete hidratantne proizvode samo na neke delove tela:

Hidrirate samo vaše lice? Ako je tako, možda ćete želeti da proširite vaš repertoar. Znate da je koža najveći organ koji imamo i radi kao jedinstven sistem. Nanesite hidratantni proizvod preko celog tela nakon svakog tuširanja ili kupanja. Koristite različite hidratantne proizvode za telo i za lice.

hidratacija koze

Nikad ne menjate hidratantne proizvode:

Možda ste lojalni jednoj vrsti hidratantne kreme, ali ako je koristite 10 ili više godina, vaša lojalnost može postati uzaludna. Koža se menja kako starimo i zahteva različite sastojke u 40-im, nego što je zahtevala u 30-im. Ako prolazite kroz hormonske promene (klimaks, trudnoća), vaša koža će se promeniti, takođe. Čak i ako promenite ishranu, verovatno ćete primetiti promenu na vašoj koži.

Posmatrajte kako vaša koža reaguje

Ako je previše suva ili ljuspičasta, pojačajte vlagu sa bogatijom kremom ili hidratizirajućom maskom. Ako je ispucala, probajte drugi proizvod. Samo se nemojte plašiti da promenite i probate nešto drugo ako ono što koristite ne deluje odlično.

 

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!