7 saveta kozmetičarke Dženifer Aniston za letnju negu kože

letnja nega kože

Sa listom klijenata poput Dženifer Aniston, Krisi Tigen, Džesike Albe i Rouzi Hantington-Vitli, estetičarka i kozmetičarka Holivuda, Šani Darden je jedna od najtraženijih beauty stručnjaka trenutno. Njeni tretmani koriste najsavremenije aparate, a njeni saveti su uvek korisni. Zato vam u nastavku prenosimo njenih 7 saveta za najbolju letnju negu kože, jer znamo koliko je leto izazov kada je reč o skincare-u!

Skincare saveti za letnju negu

#1: Budite na oprezu sa sunčevim zračenjem

Izlaganje kože suncu je uzrok preranog starenja kože broj jedan, tako da je najbolje što možete da uradite povodom toga – da redovno nanosite SPF zaštitu. Holivudski klijenti se često žale na tamne fleke, gubitak elastičnosti i bore, koje se se mogu sprečiti nanošenjem SPF-a i sklanjanjem sa sunca. Pronađite formulu koja odgovara vašem tipu kože, i volećete da je nosite svakog dana. Bilo da idete na posao, ili pijete kafu na terasi, sedite pored vode ili ste trknuli do prodavnice – ne idite nigde bez SPF kreme, naočara za sunce i šešira širokog oboda.

Mi vam predlažemo Skinology Hidratantnu SPF kremu sa faktorom 25, za svaki dan.

letnja nega kože

#2: Ne zaboravite na ruke i usne

Ruke i usne su zapravo prvi delovi tela koji jasno pokazuju znake preranog starenja. Kad god nanosite SPF kremu, postarajte se da prekrijete i šake, i obnavljajte kremu posle pranja ruku. Usne zaštitite balzamom koji sadrži SPF faktor.

#3: Mit je da kiselie i retinol ne možete koristiti leti

Naravno, ako ste osoba koja puno vremena provodi napolju, u tom slučaju, onda se ne preporučuje korišćenje retinola. Ali, ukoliko inače ne provodite puno vremena na otvorenom, sasvim je u redu da u noćnoj rutini koristite kiseline i retinol. Ovi proizodi su bezbedni za korišćenje, sve dok koristite SPF zaštitu redovno i u dovoljnoj količini i limitirate vreme provedeno na suncu.

Povezano: Letnja nega lica – 10 najboljih saveta dermatologa

#4: Ubacite vitamin C u rutinu radi dodatne zaštite

Ona preporučuje da u jutarnju rutinu ubacite serum sa vitaminom C, koji će dodatno zaštititi kožu od sredinskih agresora, poput UV zraka i zagađenja. Nanosite ga uvek ispod SPF kreme za dobitnu kombinaciju.

Naša preporuka je Skinology Vitamin C + hydrating kompleks serum za lice.

letnja nega kože

#5: Zaštitite se ako patite od melazme

Ako se borite sa melazmom, ili pigmentnim flekama koje pokrivaju delove vašeg lica, morate biti posebno pažljive tokom leta. Izlaganje suncu, toploti i dodatno, hormoni, mogu uzrokovati da se melazma ponovo pojavi. Štitite lice sa SPF 50 i nosite šešir širokog oboda. Takođe, obratite pažnju na to da vam se koža lice ne pregreje, jer je i toplota okidač za javljanje melazme. Šani Darden, kozmetičarka Dženifer Aniston predlaže da lice rashlađujete sprejem za lice ili mini ventilatorom.

#6: Ako izgorite – nanesite gel aloe vere

Ako ipak završite sa opekotinama od sunca, aloja je fenomenalan sastojak koji će umiriti kožu. Najbolje je da gel aloje vere rashladite u frižideru i potom ga nanesete posle tuširanja.

#7: Ne pretrpavajte skincare rutinu

Mnogi klijenti je pitaju kako bi trebalo da promene skincare rutinu tokom leta. Ako koristite prave i odgovarajuće proizvode za vaš tip, ne bi trebalo da previše menjate rutinu. Usled visoke temperature i vlažnosti vazduha, možda će vam koža biti malo masnija nego inače. Zato ona jedino predlaže da posegnete za laganijom kremom za lice. Ubacite hijaluronski serum u rutinu za jutro, kako biste imali i dodatnu dozu hidratacije.

Pročitajte još i: 6 saveta kako da pripremite kožu lica za leto

error: Content is protected !!