5 saveta profesionalaca za pranje kovrdžave kose

kovrdžava kosa

Imate neposlušne kovrdže koje izgledaju frizzy i teško deluju stilizovano? Nedavno ste otkrile “curly girl” metodu nege kovrdžave kose i imate utisak kao da vam se čitav svet otvorio? Umesto što stalno gledate kako da ispravite kosu, prigrlite svoje prirodne kovrdžice i posvetite im više pažnje. To sve počinje pranjem kose – zato vam u nastavku donosimo 5 saveta profesionalaca kako bi trebalo da pravilno perete kovrdžavu kosu!

Frizeri otkrivaju najbolje savete za pranje kovrdžave kose

#1: Pripremite i raščešljajte kovrdže pre pranja

Najbolje je da lokne raščešljavate tik pred pranje, a u drugim prilikama, jednostavno pustite vaše kovržde dažive svoj život, i nemojte se mnogo mešati u njihov prirodan volumen i federasti oblik. Tokom dana, kovrdže možete nositi pokupljene u uvijenoj punđi kako biste izbegle zapetljavanje i mršenje. Ako vam je kosa veoma suva, nanesite leave-in regenerator u spreju i počnite vašu dnevnu rutinu nege kose.

Povezano: “Curly Girl Method” – ovo sve kovrdžave devojke moraju znati

kovrdžava kosa

#2: Šampon nanosite samo na kožu glave

Iako se šampon može učiniti kao najveći neprijatelj kovrdžave kose, zbog isušivanja, on je od esencijalne važnosti za kosu i kožu glave. Potražite nežne šampone namenjene kovrdžavoj kosi bez sulfata, i nanesite ih razređene na kožu glave, kako biste uklonili naslage sebuma i proizvoda.

Naša preporuka je MoroccanOil CURL šampon za kovrdže.

#3: Regenerator je vaš BFF

Kovrdžave devojke ne mogu živeti bez kvalitetnog regeneratora – kada ste oprale kosu, nežno iscedite višak vode i nanesite što hranljiviji regenerator na celu dužinu kose. Dobar regenerator će kosi povratiti sjaj, mekoću a vašim loknama dati pravu dozu ishrane i glatkoće. Uz regenerator ćete lako moći raspetljati kosu.

Mi vam predlažemo Revlon Professional RE/START Curls regenerator za kovrdžavu kosu.

#4: Nežno raščešljajte kosu

Probajte da izbegnete četke i češeljeve kako biste razmrsile kosu – na ovaj način ćete zadržati teksturu kovrdža i njihovu snagu. Umesto toga, prstima probajte da raspetljate pramenove, dok vam je regenerator još na kosi. Ovako ćete dobiti bolji oblik kovrdža, mamnke lomljenja i brži rast kose.

Ova praksa zahteva vreme i strpljenje, i zato nemojte žuriti. Najbolji način je da kosu podelite u dva dela i nežno počnete raspetljavanje od krajeva.

kovrdžava kosa

#5: Nega posle pranja kose

Sada sledi najvažniji korak, a to je nega posle pranja kose. Nežnim mikrofiber peškirom ili pamučnom majicom potapkatjte višak vode i umotajte kosu na 5 minuta. Posle toga, nanesite leave-in sprej i curl kremu i prstima oblikujte kovrdže pre sušenja kose difuzerom! Sve za negu kovrdžave kose možete pronaći u Lepotica Beauty Shop-u!

Pročitajte još i: Vodič za kovrdžice – tipovi proizvoda za prelepe kovrdže

error: Content is protected !!