Manje je više: Kako da kreirate minimalističku rutinu nege kože?

rutina nege kože

Kada je reč o sastavljanju dobre rutine nege kože, ponekad je manje zaista više. Ipak, ne možete “odbaciti” osnove, poput čistača kože i kreme, ali nekada vam zaista nisu potrebni posebni dodaci u vidu emulzija, ampula, esencija, maski itd. Minimalizam je svuda popularan: od stanovanja, pa sve do nege kože. Ako želite da negu kože držite pod kontrolom, isprobajte minimalističku rutinu nege, koja je efikasna, a neće opteretiti ni vašu kožu, ni vaš novčanik!

Minimalistička rutina kože u 4 koraka

Korak #1: Čistač lica

Prvi korak u svakoj rutini nege jeste čišćenje lica. Bez toga ne možete. Pošto ne želimo da opterećujemo ni kožu, ni budžet, sa metodom “duplom čišćenja” (ulje + gel), preporučujemo vam kremasti gel za umivanje, koji će delovati poput 2 u 1 čistača. Nikada nemojte otići u krevet bez temeljno očišćene kože, bez obzira na to da li ste se šminkali ili ne. U suprotnom, čekaju vas zapušene pore, mitiseri i potencijale akne. Birajte čistače bez sulfata, sa umirujućim sastojcima.

rutina nege kože

Korak #2: Serum za lice

Ako imate bilo kakav specifičan problem kože, koji želite da tretirate, poput hiperpigmetancija, bora, dehidrirane kože, manjka blistavosti – serum je tu za vas! Jako je dobro da nabavite lagani, vodenkasti serum koji se jako brzo upija posle umivanja, a služi kao sjajna priprema za kremu. Kako biste odabrali idealan serum za vas – odaberite vitaminski serum za manjak blistavosti, hijaluronski za hidrataciju, ili retinolski za anti-age efekat. Trebaće vam 1-2 minuta da se serum upije, i već možete preći na kremu za lice.

Naš predlog je bestseller u Lepotica Beauty Shop-u, Skinology Vitamin C serum za lice.

Korak #3: Antirid krema

Nanošenje okoloočne kreme traje svega par sekundi, i savršen je dodatak vašoj minimalističkoj rutini. U zavisnosti od vrste antirida koji odaberete, možete treteirati znakove starenja oko očiju, poput tamnih kolutova, naduvenosti i finih linija. Ne zaboravite da je sasvim mala količina antirida dovoljna.

antirid krema

Korak #4: Krema za lice

Sada je vreme da uronite u svet hidratacije. Ovo je jedini korak (uz čišćenje lica), koji nikada ne smete preskočiti, čak i ako vam je koža masna. Jako je važno da svako čišćenje kože završite hidratacijom u vidu kreme. Ako imate masnu kožu, odaberite gel formu, ili nešto masniju kremu, ako ste vlasnica suve kože.

Mi vam predlažemo Skinology Hydro Force kremu sa hidratantnim kompleksom.

error: Content is protected !!