Kako da pretvorite bilo koji praškasti hajlajter u tečni?

tečni hajlajter

Sigurno ste se nekada zapitale, kako super-modeli postižu onaj wet-skin skupoceni izgled kože? Ne koriste praškaste hajlajtere, već isključivo tečne! Praškasti hajlajteri umeju da budu previše šljokičasti i očigledni na koži. Ako preferirate suptilni sjaj kože, biće vam potreban tečni hajlajter. Ovaj trik obožavaju profesionalni šminkeri, jer mogu da kreiraju personalizovane tečne hajlajtere, a ujedno i da uštede na kupovini istih! Osim toga, ovi “DIY” tečni hajlajteri izgledaju savršeno. Evo kako da vaš omiljeni praškasti hajlajter pretvorite u tečni!

DIY tečni hajlajter

Evo šta vam je potrebno:

  • krema za lice koja nije premasna ni pregusta, niti se suši u mat finiš. Krema mora biti dovoljno svilenkasta da “podrži” sjaj kože, ali i da se pigmenti mogu lako rastvoriti (može poslužiti i ulje za lice)
  • praškasti hajlajter ili svetlucavi pigment u prahu, prema vašem izboru.
  • špatula ili kašičica za mešanje.

Postupak:

Najpre ćete usitniti praškasti hajlajter. Probajte prvo sa nekim jeftinijim, kojim niste prezadovoljne. Uzmite malu špatulicu za šminku, ili vrh make-up četkice) i nežno izgrebite površinski sloj hajlajtera. Ovaj prah prenesite na make-up paletu za mešanje pigmenata ili na neku ravnu metalnu ili staklenu površinu. Počnite se manje praha, a lako ćete posle dodati više.

Potom, uzmite malu količinu kreme ili ulja za lice i dodajte u taj prah. Dobro izmešajte kremu (odnosno ulje, ako njega koristite) i pigment uz pomoć špatulice ili kašičice. Smesa treba da se dobro izblenda, i da se pigment potpuno rastvori.

Ovaj miks nanesite prstom ili sunđerčićem na sve one delove koje želite da hajlajtujete: vrhove jagodica, iznad usne, vrh nosa, kost ispod obrve itd. Tapkajte prstom za prirodniji finiš koji se stapa sa kožom, a četkicom ili sunđerom nanesite za glamurozniji, Instagram izgled.

Povezano: Sjajna koža – 8 regija na licu za nanošenje hajlajtera

Tečni iluminator za telo

Na isti način možete kreirati i tečni iluminator za telo. Samo dodajte izmrvljeni hajlajter u malo losiona za telo, uz kap tečnog pudera, kako biste dobili i blagu pokrivnu moć. Mogućnosti su vam neograničene!

Pročitajte još i: 7 tipova hajlajtera i kako da odaberete onaj pravi!

error: Content is protected !!