Kako da prilagodite nijansu tečnog pudera kroz godišnja doba?

tečni puder

Profesionalni šminkeri tvrde da je pronazalak pravnog tečnog pudera – putovanje bez kraja. Kada pronađete savršenu formulu tečnog pudera za vaš specifični tip i potrebe kože, želećete da ga se držite celog života. Loše vesti su da vam nijedan tečni puder neće odgovarati tokom čitave godine. Između letnje preplanulosti i manjka vitamina D tokom zime, vaš ton kože se menja u odnosu na sezonu, što znači da vam puder koji nosite u avgustu neće odgovarati u februaru. Evo kako da ga prilagodite u odnosu na doba godine!

Kako da prilagodite nijansu tečnog pudera?

Dobre vrsti su da ne morate menjati tečni puder kada se promeni godišnje doba. U nastavku saznajte najbolje savete profesionalnih šminkera kako da prilagodite nijansu tečnog pudera od sezone do szone, tako da se uvek možete držati tog jednog pudera koji vam odlično paše!

#1: Posvetljivanje nijanse: pomešajte ga sa kremom

Ako pomešate malo dnevne kreme sa vašim omiljenim (blago tamnijim) puderom, dobićete tanju formulu, ali da li ste znale da je ovo ujedno odličan način da posvetlite pigment pudera? Ovaj postupak čini formulu transparentnijom, što dozvoljava vašoj koži da se vidi i daje joj dewy finiš. Ovo je odlično kada vam koža izgleda blago suvo i beživotno (kao u zimskim mesecima). Ovo je takođe, odličan metod da kombinujete važne skincare sastojke sa režimom šminkanja.

Tokom leta, idealno je da tečni puder pomešate sa kremom koja sadrži SPF faktor, a tokom zime, dodajte malo bogatije hidratantne kreme, kako biste održali kožu jedrom.

tečni puder

#2: Potamnjivanje nijanse: dodajte bronzer!

Najjednostavniji način da tečni puder prilagodite letu jeste da nanesete bronzer u tamnijoj nijansi koja odgovara vašoj letnjoj koži. Ovo zvuči prilično jednostavno, ali zapamtite da nije rešenje da preterate sa bronzerom. Šminkeri ne savetuju da puder mešate sa bronzerom i da ga tako nanesete na lice, jer ovaj postupak neće dati željeni rezultat. Zato je dobro da razdvojite nanošenje pudera i bronzera, kako biste ga strateški naneli na tačke s kojima ćete delovati prirodno preplanulo.

Nekada je čak i bolje da preskočite puder i samo nanesete bronzer na dobro hidriranu kožu. Ovaj postupak kreira mnogo uverljiviji letnji ten.

Povezano: Kako se pravilno priprema lice za tečni puder?

#3: Posvetljivanje nijanse: probajte drugačiji metod nanošenja

Loša stvar mešanja kreme sa puderom jeste da što stavljate više proizvoda na lice. Što više slojeva proizvoda imate na tenu, to je veći rizik da se vam se šminka pomeri u toku dana, posebno kada su toplota i vlaga u priči.

Umesto toga, probajte nešto drugačiju tehniku posvetljivanja pudera: koristite duo fiber četku, koja ima dve vrste dlačica, ili beauty blender sunđer, kojim ćete “stanjiti” formulu pudera, te će i pigment biti manje vidljiv.

četke za puder

#4: Potamnjivanje nijanse: pomešajte pudere

Kada birate tamniji puder za letnju sezonu, nije baš tako jednostavno uzeti narednu tamniju nijansu od one koju inače koristite. Morate jako dobro poznavati brend, nijanse, a ono što tražite mora biti savršeno tonirano. Šminkeri uvek savetuju da odaberete puder koji je vaše savršene nijanse i onda da odaberete jednu do dve nijanse tamniji puder, kako biste ih pomešali, jer je vaš ton često negde između.

#5: Posvetljivanje nijanse: uz pomoć prajmera

Šminkeri kažu da za svakodnevnu upotrebu preferiraju CC kreme, zbog lakoće korišćenja. CC kreme će se prirodno prilagoditi vašem tenu, tako da nećete ni primetiti promenu nijanse. Ako ste ipak fokusirani na to da posvetlite tečni puder koji vam je pretaman, korišćenje dnevne kreme može previše razrediti formulu. Zato je nekada bolje da u tečni puder ubacite samo jednu kapljicu hidratatntnog prajmera, koji će tek malo razrediti formuu, a puder će učiniti svetlijim i dugotrajnijim.

Povezano: Da li i i vi pravite ovih 7 grešaka kada nanosite tečni puder?

error: Content is protected !!