Nega kože uljem crnog kima

By  |  0 Comments

U sastav ulja od crnog kima, uključeni su veoma hranljivi prirodni elementi, kao što su beta sitosterol, nigelon, timokinon, kalcijum, bakar, fosfor, cink, vitamin B1, vitamin B2, vitamin B3 i vitamin b9. Ovi, ali i brojni drugi prirodni elementi koji su sadržani u ovom ulju, direktno omogućavaju da ulje crnog kima deluje pozitivno na zdravlje i izgled kože. Upravo zato, ovo ulje je preporučljivo koristiti za negu kože lica, ali i za negu kože čitavog tela. Postoje stanja kože u kojima je posebno preporučljivo koristiti ovo ulje. Više o tome, možete pročitati u nastavku teksta koji je pred vama.

Zašto i na koji način je preporučljivo koristiti ulje crnog kima za negu kože?

1. Usporavanje starenja kože

Ulje crnog kima, smatra se jednim od delotvornijih prirodnih preparata za usporavanje starenja kože. Ovo ulje odlaže pojavu prvih bora i utiče na smanjenje izraženosti sitnih i plitkih bora koje su se već pojavile na koži. Da bi ulje crnog kima delovalo na odlaganje simptoma starenja kože, dovoljno ga je u tankom i ravnomernom sloju jednostavno utrljati na kožu, posebno u regijama lica koje su podložne pojavi prvih bora. To su regija ispod očiju, regija između očiju i regija oko usana.

2. Ublažava alergijske reakcije i upale

Osim iz pomenutog razloga, ulje crnog kima je dobro koristiti za negu kože i u cilju ublažavanja alergijskih reakcija i upalnih procesa koji su na njoj prisutni i izraženi kroz simptome koji su često vrlo uporni i ponavljajući.

3. Nega masne, osetljive i problematične kože

Takođe, ulje crnog kima deluje i kao sredstvo za saniranje akni i bubuljica, pa se preporučuje i za negu masne i osetljive kože, sklone pojavi pomenutih vrsta promena.

4. Regeneracija kože

Ono što je važno dodati u skup informacija koje se tiču spektra delovanja ulja od crnog kima, jeste da ovo ulje deluje i na ubrzavanje regeneracije kože, onda kada je koža pokrivena ožiljcima, strijama, ekcemima ili drugim promenama koje ozbiljno kvare njen izgled. Upravo iz pomenutih razloga, ulje crnog kima, preporučuje se za negu kože u trudnoći, kada je pojačan rizik od nastanka strija.

crni kim

Za rezultate sa uljem crnog kima potrebno je vreme

Bez obzira na svrhu njegovog korišćenja, ulje crnog kima uvek je potrebno i dovoljno koristiti na isti način. Dakle, u tankom i ravnomernom sloju, utrljajte ga na kožu i budite strpljivi kako bi ste uočili rezultate njegovog delovanja.

Takođe, ulje crnog kima možete koristiti i u kombinaciji sa drugim vrstama ulja, kao što su kokosovo ulje ili čičkovo ulje.

U zavisnosti od svrhe upotrebe ulja, rezultati su nekada ranije, a nekada kasnije uočljivi.

*************************************************************************

Pratite svoj omiljeni ženski portal i na društvenim mrežama:

YouTube, Facebook, Instagram, Twitter.

*************************************************************************

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!