Post-letnja nega kože: 5 saveta koji će vas pripremiti za jesen

post-letnja nega kože

Jesen se polako prišunjava, ali to ne znači da smo tužni! Naprotiv, temperature su konačno niže, a što se tiče nege kože, ponovo možemo koristiti sve one aktivne sastojke koje smo izbegavali tokom leta. Previše izlaganja suncu nikom nije prijalo, pa i ni našoj koži. Posle dugog i toplot leta, koža je dehidrirana i traži preko potrebni detox posle mnogo sunca. Nakon putovanja, reaplikacije SPF kreme i sunčanja, ovo su najbolji saveti koji će vašu kožu resetovati i pripremiti za jesen. Post-letnja nega kože je važna, a evo i zašto!

Post-letnja nega kože: 5 saveta

Savet #1: Uvedite piling lica

Posle leta punog SPF kreme, preteranog znojenja i mašćenja kože, našem licu je piling potrebniji nego ikad. Koristite hemijski ili nežni fizički piling, kao prvi korak za oživljavanje kože i čistije pore. Dobar kiselinski toner ili blagi fizički piling će se rešiti nečistoća, otčepiće zapušene pore i dozvoliće koži da diše. Preporučujemo piling kože dva puta nedeljno, u zavisnosti od stanja vaše kože. Na ovaj način koža će vam zasijati i učiniti da vam letnji ten traje duže.

post-letnja nega kože

Savet #2: Višeslojna hidratacija

Ako ste u letu uživale malo previše (ne brinite, i mi smo), vaša koža je sigurno dehidrirana i potrebna joj je hidratacija. Ovo se događa velikom broju ljudi, čak i ako prate skincare rutinu tokom letovanja. Zato je sada veoma važno da hidrataciju kože shvatite ozbiljno. Uvedite više različitih proizvoda, poput hidratantnog tonika, hijaluronskog i peptidnog seruma, korejske esencije, hidrirajuće kreme i maske, kojima ćete oporaviti kožu i napojiti je posle dugog leta.

Savet #3: Nastavite da nosite SPF kremu tokom cele godine

SPF krema bi trebalo da se koristi tokom cele godine, čak i ako više nema toliko sunca. Velike su šanse da ste ovih dana preskakali SPF kremu, ili je niste obnavljali onako kako je to potrebno. Zaštitna krema sa faktorom će stvoriti barijeru između kože i UV zraka. Zato se postarajte da nosite SPF kako biste izbegli stvaranje tamnih fleka i stvaranje trajnog oštećenja sunca.

Povezano: Ovi kozmetički sastojci brišu fleke od sunca – efikasno!

post-letnja nega kože

Savet #4: Nosite vitamin C

Moćni vitamin C serum je uvek dobro imati u skincare arsenalu, pogotovo što se odlično slaže uz SPF kako bi zaštitio kožu od sredinskih faktora. Ako ste nedavno otkrile nove hiperpigmentacija na koži, još je važnije da svakodnevno nanosite vitamin C, kako biste izbledelil te neželjene fleke koje će biti vidljivije kako letnji ten počinje da nestaje. Zato ubacite u rutinu kvalitetan serum sa visokim procentom ovog sastojka, jer ćete videti efekte poput sjajnije kože, bleđih flekca i zdravijeg tena.

Savet #5: Koristite nežnije proizvode

Iako vam je koža i dalje blago preplanula i ima taj prirodni sjaj, možda će biti malo osetljivija nego u ostatku godine. Vaša prirodna reakcija će biti da možda počnete da koristite jaču kozmetiku kao “brzinski fiks”, poput jakog retinola ili hemijskog pilinga. Uradite baš suprotno, jer je vašoj koži potrebna nežnija kozmetika, kako bi se oporavila posle leta. Dakle, uvedite u rutinu nežnije preparate za umivanje lica, kao i pilinge.

Pročitajte još i: Post-letnja šminka – kako da prekrijete fleke i pigmentacije na licu?

error: Content is protected !!