Bakarne boje su IN: “Cowgirl Copper” boja kose biće u trendu za jesen 2023.

cowgirl boja kose
Instagram/Printscreen

Ove jesen, kaubojke će dominirati! Pritom, ne mislimo samo na modu, već i na boju kose. Posle dominacije kaubojskih jakni i čizama, preko make-up kolekcija koje su inspirisane ovom temom, stigli smo i do “cowgirl” boje kose. Radi se o “cowgirl copper” nijansi, koja polako zauzima primat kada je reč o jesenjim trendovima. Ako želite neku promenu za jesen 2023, neka vam ova boja kose bude inspiracija.

Kakva je to “cowgirl copper” nijansa?

Uz bezbroj hair trendova koji su inspirisani bojom kose, sa olakšanjem smo dočekali ovaj hair trend koji nema nikave veze sa napicima ili namirnicama. Ipak, intrigira nas kakve veze ova bakarna boja ima sa kaubojkama. Frizeri koji su prozvali ovaj trend ovako tvrde da su bili inspirisani ćilibarsko-bakarnom bojom koju je nosila Kendall Jenner, kao i drugim ličnostima koji su se pridružile ovom trendu. Možda je najpoznatija Emily Ratajkowski, koja je, zahvaljujući svojim “western” modnim izborima doprinela  imenovanju ovog trenda kao “cowgirl copper”. Osim toga, trend je nazvan i po nijansi kože koja se koristi kod izrade kaubojskih komada, poput čizama, jakni i kaiševa.

View this post on Instagram

A post shared by Madison Shamoun (@madisonshamoun)

Ova nijansa predstavlja miks smeđe, “bronde” i bakarne boje, čime se dobija “bezbednija” verzija bakarne boje koja neće biti previše narandžasta. “Cowgirl Copper” sadrži više prigušene i prirodne tonove, i predstavlja “šapat bakarne boje” umesto “bakarnog vriska”. Na ovaj način, dobija se meka, prirodna nijansa koje će odgovarati širokom spektru tonova kože. Pored Jenner i Ratajkowski, i ostale zvezde su isprobale ovaj trend, poput Megan Foks i Megan Thee Stallion.

Povezano: Vodič za sve crvenokose – 9 saveta za vibrantno crvenu boju koja ne bledi

Kako da postignete ovaj trend?

Pre nego što prigrlite nešto što je trenutno popularno, dobro razmislite da li će ovo funkcionisati za vas. Na sreću, “cowgirl copper” boja funkcioniše na svima. Ovaj trend odgovara svim tonovima kože, uključujući brinete i plavuše. Na plavušama će učiniti da im se istaknu crte lica, a ne brinetama će istaći prirodne tople tonove.

Plavuše koje žele da pređu u ovu boju, moraće da ulože malo više truda, spram početne nijanse. Ako imaju svetlo plavu kosu, mogu preći postepeno, dodavanjem “lowlights” pramenova u bakarnoj nijansi. Ako imate srednje do tamno plavu kosu, možete odmah uhrabiti full-color transformaciju u tople, bakarne tonove.

Ako ste prirodna brineta, vama je još lakše, jer je vaša početna boja bliža željenim tonovima “cowgirl” kose. Farbana smeđa kosa će zahtevati pristup iz više koraka, koji mogu uključivati podizanje boje, uz pomoć tehnike pramenova.

“Cowgirl Copper” boja – kako da brinete o njoj?

Održavanje ovakvih tonova je baš poput kroćenja divljeg konja. Važno je da znate da je ovaj trend nezgodan za održavanje. Kada saberete izrastak i izbleđivanje boje sa dužine, očekujte posete salonu svakih 5-6 sedmica. Kućna nega je ključna kako bi se osigurao intenzitet boje. Najpre, izbegavajte pranje kose veoma toplom vodom, kao i izlaganje UV zracima. Koristite color-safe šampone bez sulfata i kolor maske u bakarnim tonovima, kako biste maksimalno dugo održale boju.

Pročitajte još i: 7 kolor-stilova koji će biti popularni cele jeseni 2023.

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!