7 kolor stilova koji će biti popularni cele jeseni 2023.

boja kose

Jesen je iza ćoška, iako ne želimo to da priznamo – dan je već kraći, temperature su niže, a poneki pljusak nas podseti da nismo više u letnjem periodu. Sa promenom garderobe, stila i palete boja, dolazi i logična promena boje kose, posebno ako vam je nijansa izbledela posle letovanja. Bilo da vam je potrebno samo osveženje boje za jesen, ili totalna promena – naši predlozi 7 najpopularnijih boja kose za jesen 2023. su u nastavku teksta.

Ovo su boje kose u trendu za jesen 2023.

1. Kesten smeđa – chestnut brown

Bogati topli tonovi su favorit mnogih dama za jesen, jer se slažu uz promene boje prirode. Zato su različite smeđe nijanse uvek u trendu, a ove jeseni će se izdvojiti popularna kesten-smeđa, kao najlepša smeša boja inspirisana zemljanim tonovima. Ova nijansa je višenamenska, jer odgovara različitim tonovima kože, a daje prirodni i vibrantni look u isto vreme.

2. Kaubojski bakarna – cowboy copper

Prema modnim revijama koje su vrvile od modela sa bakarnom kosom, ove sezone viđaćemo dominaciju tzv. kaubojski bakarne kose, poznatije i kao ginger bronde i bropper. Ovo je idealan miks za predstojeću sezonu – smeđkasta dimenzionalna plava sa bakartnim tonovima, koji reflektuje podton boje. Na ovaj način se boja jedinstvena nijansa, kompleksnog sastava koja će sigurno privući pažnju.

View this post on Instagram

A post shared by MATT REZ (@colorbymattrez)

3. Zlatno plava – golden blonde

Sa planetarnim uspehom filma Barbie, ni tokom jeseni nećemo pobeći od plavih tonova, a zlatno plava nastavlja da bude top trend, kada je reč o svetlim nijansama. Ova klasična boja, koja je ista od korena do vrhova podrazumeva zlatne puteraste tonove koji su dovoljno topli da traju kroz ceo prelazni period, prema hladnijim mesecima. Jedini problem kod ove boje je održavanje i obaveza koja ide uz to – u zavisnosti od vaše prirodne boje kose, farbanje korena je neophodno na svakih 6 nedelja.

4. Tonovi vina – fine wine

Vinske nijanse kose će takođe steći popularnost, kako idemo ka jeseni, sa nijansama koje idu od burgundy, preko merloa, pa sve do shiraz tonova. Zamislite ove nijanse kao moćnu crvenu koja je prilagođena jesenjim tonovima i dozvoljava da uronite u raskošnu paletu ovih skarletnih tonova.

5. Jedva vidljiv balajaž – barely there balayage

Sa dolaskom expensive blonde i expensive brunette trendova, sve više žena želi da kontrastne balajaž pramenove zameni što jednostavnijom bojom, koja odiše skupoćom. Zato možemo videti prigušene verzije balajaža, sa svega par, rukom oslikanih pramenova, na smeđoj podlozi.

6. Jagoda plava – strawberry blonde

Ovaj stil farbanja je pomalo neočekivan za jesenju sezonu, ali imamo dobro objašenjenje. Posle zlatnih izbledelih tonova leta, kao i bakra koji je dominirao, ružičasti tonovi plave kose su savršena tranzicija za jesen pred nama. Ovaj look možete poneti mnogo lakše i jednostavnije, jer ova boja dolazi u mnogo nijansi. Multidimenzionalne verzije su idealne za devojke koje vole lagani nanos boje, a klasična, jednodimenzionalna boja daje više intetnziteta.

7. Kremasta karamela – creamy caramel

Pomešajte smeđe, bakarne i plave nijanse, u ovoj raskošnoj izvedbi koja podrazumeva nijansu kremaste karamele. Ako volite tople tonove i dobro vam stoje, a volite i da privučete pažnju bojom – ovo je nijansa za vas. Ovi kremasti karamel tonovi idu prelepo na post-letnji ten.

Pročitajte još i – Vanilla Chai je trendy boja kose koju ćemo svi nositi u jesen 2023.

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!