Kako da vam obični lak traje i do 7 dana na noktima: 6 salonskih saveta

običan lak

Retko koja stvar nam tako popravi raspoloženje kao što je to svež manikir – bilo da ga radimo same ili u salonu. Sređene zanoktice, oblikovani nokti i svež sloj boje – nekada je zaista malo potrebno da bi se osećale ženstveno i sređeno. Ali, nema ništa gore kada znate da vam se lak ljušti i guli, bez obzira na to koliko ste zauzeti. Ovo se najčešće dešava kod kućnog manikira običnim lakom, a kako znamo da veliki broj dama i dalje sam lakira nokte kod kuće, sabrali smo 6 najboljih saveta kako da vam običan lak traje i do 7 dana na noktima!

Manikir saveti za dugotrajnost običnog laka

#1: Mažite ulje za zanoktice

Ako ga već koristite – sve pohvale! Nemali broj žena nema ovu naviku, a redovno nanošenje ulja za zanoktice je jedan od najboljih manikir saveta ikada. Kako biste očuvale izgled zdravih noktiju i kožice okolo, trebalo bi da svakog dana nanosite ulje na zanoktice. Ovaj korak je ključan tek kada vam se lak u potpunosti osuši. Vitamini iz ulja će održavati vaše nokte zdravim i hidriranim, i samim tim će se lak manje ljuštiti i pucati. Ako ne želite da kupujete posebno ulje za zanoktice, poslužiće i ulje za lice ili kokosovo ulje iz kuhinje.

#2: Izbegavajte nanošenje predebelih slojeva

Uz bazni sloj i top coat,trebalo bi da nanosite samo 1-2 sloja boje po izboru. Ako stavljate više od ovoga, vaš lak će postati sklon ljuštenju u jednom komadu sa nokatne ploče. Ukoliko ne volite “sheer” izgled laka za nokte, izbegavajte nijansu koja zahteva viša slojeva kako bi dala punu boju. Dakle, birajte one nijanse koje se mažu u 1-2 sloja.

Povezano – Vodič kroz svaki tip manikira

običan lak

#3: Zatvorite slobodnu ivicu nokta

Da li ste ikada gledale vašeg manikir tehničara koji nanosi lak za nokte horizontalno, duž slobodne ivice nokta? Sigurno ste se zapitale zašto to radi. Ovo je jedan od ultimativnih manikir saveta. Ovaj korak zatvara lak, i to na mestu gde ćese najlakše početi ljuštiti. Postarajte se da na četkici nema previše laka, kada počnete da lak nanosite na ivicu. Potreban vam je tanak sloj koji će zaštititi i pokriti ivicu nokta. Isto uradite i sa top coat-om.

#4: Osvežite manikir top coat-om

Znamo da smo napomenuli da ne treba nanositi previše slojeva laka na nokat – ali ovo je drugačije. Kada se radi o top coat-u, osvežite ga svaki ili svaki drugi dan. Top coat će u tom slučaju pružiti svež sloj zaštite vašem laku, i pomoći će u održavanju njegove jačine. Nanesite tanki sloj top coat-a, čak i preko slobodne ivice i pustite da se osuši. Pre toga – odmastite nokat alkoholom.

#5: Nosite rukavice kada čistite

Kad god su vaše ruke izložene agresivnim proizvodima, trebalo bi da nosite zaštitne rukavice. Ovo je glavni način kako da sačuvate trajnost manikira, i onog kućnog i salonskog. Ako ste ikada ribale kadu ili sudoperu, koristeći abraziv i sunđer, sigurno se sećate koliko vam je to isušilo ruke. U tom slučaju, manikir nema šanse da opstane duže od 2-3 dana. Zato nabavite par gumenih rukavica, i koristite ih i dok perete sudove, i dok ribate sanitarije.

običan lak

#6: Izbegavajte vruću vodu

Kada perete ruke vrućom vodom ili ležite u kadi punoj iste, ona se zavlači ispod i oko vašeg laka za nokte i počinje da ga podiže i ljušti. Zato izbegavajte izlaganje ruku vrućoj vodi na duži period. Ovo uključuje vrelu vodu u tušu, dok perete ruke ili sudove, kao i ležanje u kadi. I dalje možete uživati u ovim ritualima, samo držite ruke podalje od vode, kako biste zaštitile manikir.

Pročitajte još i – 10 manikir trikova koji će vam promeniti lakiranje noktiju

error: Content is protected !!