“Vanilla Chai” boja kose je trendy nijansa koju ćemo svi nositi za jesen 2023.

vanilla chai latte
Instagram/Prinstcreen

Ne želi svaka od nas da se u potpunosti reši “sunkissed blonde” tonova na kraju letnjih meseci. Nakon svega, postizanje “poljupca sunca” u kosi je zahtevalo određeno vreme. Na sreću, tu su jesenje boje koje podržavaju čuvanje svetlijih pramenva dokom hladnih meseci. Jedna od takvih nijansi je trenutno popularna “vanilla chai” boja. Ova boja je više od šoljice kafe koju možete poručiti s dolaskom jesenjih meseci – ovo će biti ušuškana i topla narudžbina i u frizerskim salnima. U nastavku sazajte više o “vanilla chai” boji kose!

Kakva je to “vanilla chai” nijansa?

“Vanilla Chai” boja kose je pepeljasto plava pomešana sa tragovima smeđe, uz tamniji koren. Ova popularna nijansa, koju je osmislila koloristkinja Amy McManus, vodi ka nešto hladnijim tonova nego što to možemo videti u letnjim mesecima. Ova nijansa nosi jak i očaravajući kontrast između tamnog korena i ledenih vanila toniranih pramenova. Ovaj vanila miks se mora pažljivo osmisliti kako bi ostao u harmoniji sa vašim tonom kože, kreirajući tako balans koji naglašava ten i boju očiju.

View this post on Instagram

A post shared by Texarkana Hairstylist / Hailey Mahone Livingston (@haileymahonehair)

Kako da postignete “vanilla chai” nijansu?

Najbolji pristup za postizanje ove boje jeste balajaž tehnika, uz dodatak preliva u hladnim vanila tonovima. Pošto je balajaž neophodan za ovaj stil, poseta salonu je obavezna, jer je ne možete imitirati kod kuće. Zatražite pepeljastu, svetlo smeđu, ili tamno plavu baznu boju, a potom pomešajte ledene i kremaste pramenove za dodatnu dimenziju.

Doslovno svaki tip, tekstura i boja kose može poneti vanilla chai nijansu, ali postoji nekoliko stvari na koje morate da obratite pažnju. Ako već imate plavu boju kao osnovu, biće vam lakše da dođete do željene nijanse. Prirodno tamna ili srednje plava takođe može poslužiti kao dobra startna tačka za postizanje ovog trenda. Ako želite nešto svetlije blonde pramenove, ova baza se mora tonirati i potamniti.

Povezano – Savršena nega balajaža: Kako da brinete o svojim pramenovima?

Kako se održava ova boja?

Najbolji način da održavate ovu boju jeste da zatražite tamniji koren, kako biste farbanje sveli na miimum. Uz to, frizeri preporučuju preliv svakih 6 nedelja, kako biste kosu održavale sjajnom, a tonove bogatim. Kućni proizvodi za negu su takođe važni – zaštitite kosu od vrućih alata i UV zračenja, uz kvalitetne profesionalne sprejeve. Uvedite masku za dubinsku negu i povremeno ljubičasti šampon, koji će održavati ledene kremaste tonove vaših pramenova.

Finalno mišljenje

Na samom kraju, preporučujemo vam da isprobate ovu boju, pošto je laka za održavanje, lako primenljiva i stoji na različitim tipovima i bojama kose. Odlična je kao tranzicija od svetlih ka tamijim tonovima.

Pročitajte još i – Kako da znate da li je balajaž dobar za vas?

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!