Šta je “digitalno starenje kože” i kako da ga sprečite?

Bez sumnje, naša generacija se veoma oslanja na gedžete i naš ceo život se oslanja na njih. Svaki mali zadatak u našem životu možemo završiti pomoću laptopa ili mobilnog telefona. Ali, uz konstantnu upotrebu elektronike, da li postoje posledice? Itekako. Višesatno izlaganje uređajima ubrzava proces starenja kože, i tako nastaje tzv. «digitalno starenje» kože. O ovome pročitajte više u nastavku!

Šta je digitalno starenje?

Digitalno starenje nastaje kada koža lica doživi prerano starenje i propratne efekte od izlaganja plavim zracima, koji dolaze iz specifičnih izvora. Plavu svetlost emituje sunce, TV, računar, mobilni telefon I fluoroscentna svetla na poslu. Iako sunčevi zraci emituju najviše zraka koji oštećuju kožu, zračenje uređaja nije zanemarljivo.

Svaki elektronski uređaj emituje plavu svetlost koja šteti koži na isti način na koji to rade sunčevi zraci. Ovaj process se naziva “digitalno starenje”. Ipak, nije sve izgubljeno – postoje efikasni načini kako možete zaštititi kožu od ovog procesa.

Koji su efekti digitalnog starenja na kožu?

Studije su pokazale da izlaganje plavoj svetlosti povećava hierpigmentacije, crvenilo, upalu i proizvodnju slobodnih radikala. Dodatno, plavo svetlo oštećuje elastičnog kože i uzrokuje njeno opuštanje i boranje.

Vitamin C

Kvatetan serum sa vitaminom C je jedan od najlakših načina da kožu zaštitite od štetnih UV zraka i plavog svetla. Ovaj kozmetički sastojak ujedno izbleđuje hiperpigmentacije, tamne fleke I bubuljice i vašu kožu čini glatkom i besprekornom. Bilo da je jutro ili veče, barem jednom dnevno nanesite vitamin C serum na početku svoje skincare rutine.

Naš predlog je Skinology Vitamin C serum za lice.

SPF zaštita

Bilo da je leto ili zima, bilo da vreme provodite unutra ili napolju, SPF zaštita je važna. Sunčevi zraci štite kožu od oštećenja i sprečavaju preuranjeno starenje. Svi napori koje ulažete u skincare rutinu će propasti, ukoliko ne koristite SPF zaštitu tokom dana. Odaberite kremu sa faktorom najmanje 25, čak i ako sedite kod kuće ili ispred računara ili mobilnog telefona.

vitamin C

Retinol

Još jedan moćan kozmetički sastojak namenjen koži koja «digitalno» stari jeste retinol. Ovaj derivat vitamina A je blagi eksfolijator, koji nežno uklanja spoljašnji sloj kože i poaže zdravim ćelijama da dopru do njene površine. Sa kontinuiranom upotrebom, retinol promoviše stvaranje kolagena, što kožiu čini jedrom, sjajnom i zdravom. Mi vam predlažemo Skinology Retinol serum za lice.

Pročitajte još i: “Tech neck” efekat – u kakvoj su vezi bore na vratu i mobilni telefon?

error: Content is protected !!