6 trikova koje kozmetičari rade svako jutro za ultra blistavu kožu

blistava koža

Ledene kupke za lice, limunova voda, med, gua sha – ako ste beauty entuzijasta kao i mi, verovatno ste probali sve što je mogli, kada je reč o potrazi za blistavom kožom. Ali, uz sve skincare savete i trikove, ponekada je teško naći ono što zaista radi posao. Zato smo pitali direktno kozmetičare i estetičare šta funkcioniše. Iako ćete prvo pomisliti da oni koriste skupe proizvode, ipak nije tako – one koriste oprobane trikove koje možete i vi probate kod kuće.

Ovi trikovi zaista daju efekat blistave kože

1. Uradite polarno potapanje lica u led

Viđali smo Bellu Hadid kako umače lice u činiju ledene vode, za efekat ispumpavanja viška vode iz lica, ali ne morate ili toliko ekstremno. Dovoljno je da se umivate ledenom vodom. Ovo će pripremiti kožu za upijanje proizvoda. Potom možete naneti serume i tretmane koje će onda još efikasnije delovati.

2. Probajte ledeni roler

Sledeća najbolja stvar posle ledenog umivanja je definitivno ledeni roler. On čini čuda za kožu kada se probudite, čini da izgledate vibrantno i posvetljeno, posebno oko očiju, vilice i vrata. Ledeni roler možete nabaviti u parfimerijama ili drogerijama.

3. Koristite ulje za telo

Verovale ili ne, ukoliko nemate problematičnu kožu, možete koristiti par kapi ulja za telo na licu. Ona su super hidrirajuća, puna antioksidanata i prirodnih ulja koje koži daju taj prirodni sjaj.

4. Konzumirajte zeleni sok

Kozmetičari su takođe veliki fanovi sokova. Zeleni sok pomaže oksigenaciji kože, što znači da može pročistiti kožu od nečistoća i uvesti nutrijenti. Zeleni sok instantno hidrira dok podstiče limfnu drenažu, tako da vam je koža sjajna i smanjenog otoka. Na sve to, nabavite serum pun vitamina, kako biste ih uneli spolja i iznutra.

5. Nanosite proizvode slojevito

Poznati kozmetičari i estetičari holivudskih zvezda koriste slojevitu negu – počnite od hidratantnih tonika, laganih seruma, preko emulzija, esencija i završite sve SPF kremom, a uveče – uljem za lice. Mix proizvoda i high-tech alatki čini čudo za kožu lica.

6. Završite sve sa SPF kremom

Koristite SPF kremu svakog dana – to je od ekstremne važnosti. Ona pruža mnogo benefita i prevenciju od starenja, a ujedno štiti kožu od štetnih sunčevih zraka.

Pročitajte još i – Šta je bolje za sjaj kože – enzimi ili AHA kiseline?

error: Content is protected !!