Povoljna, a efikasna: “Uradi sama” maska za kožu sa vitaminom C

vitamin c maska

Dodavanje vitamina C vašoj rutini nege kože jedan je od najboljih sastojaka koje možete dodati svojoj rutini nege kože. Bilo da imate masnu ili suvu kožu, ili ste mladi ili stari, vitamin C može biti od koristi vašoj koži. Danas ćemo napraviti DII masku sa vitaminom C koja će posvetliti vašu kožu, zagladiti i omekšati, pa čak i podstaći proizvodnju kolagena!

Vitamin C kao veoma poželjan skincare sastojak

Za razliku od invazivnijih tretmana protiv starenja kao što su retinol, tretmani botoks laserom itd., vitamin C je bezbedan sa malo ili bez neželjenih efekata. Da ne spominjemo, zbog nestabilnog roka trajanja, uradi sam vitamin C proizvodi su zapravo najefikasniji način da se iskoriste sve prednosti koje ovaj moćni vitamin može da ponudi!

Prednosti nege kože vitaminom C

Vitamin C, takođe poznat kao L. askorbinska kiselina ima mnoge benefite za kožu. Pomaže u proizvodnji kolagena u koži. Kolagen je ono što čini kožu mladom i sprečava stvaranje bora. Kolagen je ono što imate u višku od oko 0-20 godina, ali on stalno opada nakon 20. godine. Vitamin C takođe pomaže da se izblede fleke i pege od sunca, a takođe je snažan antioksidans koji napada slobodne radikale u koži koji uzrokuju prerano starenje kože. Ovaj moćni vitamin protiv starenja takođe dodaje hidrataciju, regeneriše ćelije kože i smanjuje pojavu podočnjaka!

Ovo je jednostavan recept koji zahteva vitamin C u prahu, gel aloe vere i glicerin. Tako je jednostavno napraviti, ali rezultati su trenutni.

Recept za masku

  • 1 kafena kašičica vitamina C u prahu
  • 2 kafene kašičice glicerina
  • 1 kašičica gela aloe vere

Uputstvo za masku: Pomešajte sastojke u posudi. Nanesite tanak sloj na čisto lice i vrat. Isperite nakon 5-10 minuta hladnom vodom. Nastavite sa uljem za lice.

**Morate biti veoma oprezni da vam maska ne uleti u oči. Ako vam vitamin C dospe u oči, to će izazvati iritaciju i peckanje.** Ova maska sadrži 50% vitamina C što je dosta. Namenjena je ograničenoj upotrebi. Ostavite da deluje ne više od 5-10 minuta. Ako vam koža pecka, to je prirodno. Previše peckanja nije dobro. Uklonite masku hladnom vodom i smanjite količinu vitamina C u sledećoj maski.

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!