Moderna nostalgija kao inspiracija: 10 TOP trendova naočara za sunce u 2024.

naočare za sunce
Instagram/Prinstcreen

Ako u potpunosti koristite sunčano vreme nakon meseci zatvaranja unutra, možda je najvažniji dodatak ovog proleća dobar par sunčanih naočara. Sunčane naočare nude neophodnu zaštitu od UV zraka, neplaniranih naleta na bivšeg i preterano briljantnu ranojutarnju osvetljenost — plus, svaki outfit trenutno učine modernijim. Iako ne možete pogrešiti sa klasičnim stilom kao što su crni okviri, tihi luksuzni ovalni ili avijatičari sa žičanim okvirom, naočare za sunce takođe pružaju način da eksperimentišete sa trendovima, a najpopularniji stilovi ove godine se kreću od cat eye okvira do bukvalno ružičastih naočara do elegantnih klasika sa jedinstvenim akcentima. Pogledajte 10 najboljih trendova naočara za sunce u 2024. i pripremite se za početak proleća sa novim pogledom na život.

Ovo će biti najpopularniji modeli naočara za sunce

1. Moderni cat-eye

Klasični oblik mačjeg oka nikada nije nestao, ali se sa radošću vraća na čelo trendova naočara za sunce 2024. godine. Prvi mačkasti okvir ikada koji je dizajnirala umetnica Altina Schinasi Miranda 1920-ih, kao i špicasti okviri u obliku suze naglašavaju bilo koji struktura lica. Ugaone siluete i jake boje su načini da se stil učini posebno modernim.

2. Kreativni kič

Razigrane sunčane naočare zasićene bojama neobičnih oblika blokiraju sunce uz šik osećaj. Bez obzira da li volite zatamnjena srca bez okvira, ramove sa perlama ili skulpturalne ukrase od acetata u zelenoj, žutoj ili crvenoj boji, odabir najkreativnijeg mogućeg stila naočara za sunce je veoma u trendu i sigurno će vam ulepšati svaki dan.

View this post on Instagram

A post shared by LOEWE (@loewe)

3. Nostalgija iz 2000-ih

Ogromne nijanse ranih 2000-ih – pomislite na bebi plava stakla i ombre sočiva sa crnom linijom koja pokrivaju polovinu lica, ovekovečena od strane Paris Hilton i bliznakinja Olsen – se vraćaju na velika vrata. Iako je Y2K ponovo oživeo na opštem nivou već neko vreme, ovo je jedan specifičan element koji nismo videli toliko u 2020-im, tako da se čini svežim, sada kada se kreće u novu sezonu.

4. Retro metal

Naočare za sunce sa metalnim okvirom su istovremeno inspirisane vintage dobom (slika Džulije Roberts u njenim braon metalnim ovalnim naočarima za sunce iz 90-ih je zauvek u našim mislima) i pomalo futurističke. Toplina zlata i hladnoća srebra upotpunjuju svaki ton kože, pa izaberite ono što vam je omiljeno ili prihvatite kombinovani metalni izgled u kombinaciji sa svojim nakitom.

5. Print kornjače

Naočare sa printom kornjačevine su prepoznatljiva, ali bezvremenska alternativa uglađenim crnim ili jakim okvirima u boji. Ova klasična završna obrada će osigurati da izgledate prefinjeno bez obzira na siluetu.

Povezano – UV zaštita očiju – zašto su naočare za sunce neizostavan modni detalj

6. Futuristički modeli

Kada želite da ostanete unutra, ali morate da budete napolju u svetu, par futurističkih, sportskih naočara za sunce bez okvira ili naočara za sunce inspirisane Y2K mogu poslužiti kao blistavi, zaštitni oklop.Ove naočare su odlične za zaštitu kože oko očiju.

7. Perlasto beli okviri

Okviri u boji slonovače, biserne boje i ljuske jajeta izgledaju sveže, svetlo i čisto. Bilo da idete monohromatski sa svojom odećom kao što to radi Paris Hilton iznad ili u koordinaciji sa drugim neutralnim tonovima, ove nijanse mogu imati istinski tihi luksuzni osećaj.

8. Avijatorke

Avijatorke su za mnoge dame oprobane naočare za sunce. Možete da se odlučite za metalne okvire za klasičan izgled koji istovremeno pogađa dva trenda, ili da probate acetat za ležerniji stil.

9. Ružičasta stakla

Postoji nešto što se može reći za bukvalno posmatranje sveta kroz ružičaste naočare – čak i ako su vaša sočiva više zatamnjena u terakotu, pink ili fuksiju. Ovaj prastari izraz možda čak ima neku istinu: neke studije sugerišu da ružičasta sočiva mogu izazvati pozitivan psihološki uticaj.

10. Dekorativni detalji

Klasični crni okviri, ukrašeni suptilnim, ali upečatljivim detaljima koji ih izdvajaju od ostalih, biće svuda ovog proleća, leta i šire. Crne naočare za sunce su osnovni proizvod, a ukrasne sitnice — komadići metalnih žica, viseće perle, biseri i lančići — čine da vaš par naočara ostane upamćen.

Pročitajte još i – Kako da odaberete idealne naočare za sunce prema obliku lica?

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!