Kako treba da izgledate na prvom sastanku i šta ako vas ne pozivaju na sastanke?

prvi sastanak

Od prvog sastanka zavisi tako mnogo – to je jedina prilika da ostavite prvi utisak, pa nije čudno što svi osećaju i leptiriće i tremu u toj situaciji. Ipak, svaka lepa ljubavna priča morala je da počne prvim dejtom. Kako bismo vam bar malo umanjili tremu i pomogli da vaš prvi sastanak bude početak jedne lepe priče i dovede do još mnogo sastanaka, donosimo vam neke smernice kako da se doterate za prvi susret ili zajednički izlazak.

Moderan život donosi i usamljenost, bilo da ste u 20-im, 30-im ili 40-im godinama. Ako nemate sreće u ljubavi, i ne možete da se setite kada ste kad ste zadnji put izašli na sastanak – ništa strašno! Možda je praktično rešenje koje ste čekali da potražite partnera na nekom od sajtova za upoznavanje, poput većine zauzetih ljudi. Ne morate da gubite vreme na dugo traganje. Ovde ćete naći brojne predloge i listu najpopularnijih sajtova za upoznavanje u Srbiji.

A kada već pronađete TU osobu online – onda ćete imati dilemu kao i svi pred prvi dejt: šta da obučem?! Da li je ovo prikladno? Previše provokativno? Šta da uradim sa kosom? Da li bi mu se ovo svidelo?

prvi sastanak

Par saveta za top izgled na prvom sastanku

Udobnost pre svega

I pored toga što želite da izgledate lepo i zadivite svog potencijalnog partnera, bitno je, pre svega, da vam bude udobno. Ako se ne osećate lagodno, to može da pokvari čitav sastanak. Ako stalno morate da nameštate bretelu koja spada, uvlačite stomak, ili vas nove cipele žuljaju, rizikujete da ne ostavite nimalo dobar utisak – izgledate smešno, a svakako niste nimalo prisutni, već vam to stalno odvlači pažnju. Tako se svakako nećete lepo provesti, a ni on.

Obucite se u skladu sa mestom na koje idete

Dobro bi bilo da unapred znate gde idete. Različite kombinacije ćete odabrati za piće u lokalnom kafiću u popodnevnim časovima, ručak ili večeru, koktel, bioskop ili noćni izlazak. Ako nikada ranije niste bili na tom mestu, posetite ga ili potražite na Guglu, kako biste znali kakva vas atmosfera tamo očekuje. I vama i njemu bilo bi neprijatno da na kuglanje stignete u maloj crnoj haljini i salonkama.

Budite dosledni sebi i izrazite svoju ličnost

Ma koliko želeli da se dopadnete, bitno je da budete to što jeste. Dakle, ako se inače ne šminkate, prvi sastanak nije dobra prilika da počnete. Ako obično ne nosite štikle, nemojte ni sad. Ukoliko je vaš stil pun boja i tekstura, ne ustručavajte se da to i pokažete, kao i ako je sveden i minimalistički. Sve dok izgledate čisto i uredno, sve dolazi u obzir.

prvi sastanak

Ne otkrivajte previše, zagolicajte mu maštu

Otkrivanje atributa ostavite za kasnije. Za sad se držite jednostavnog pravila – ako otkrivate kožu, neka to bude samo parcijalno. Odaberite da li ćete otkriti deo nogu ili nositi dublji dekolte, nikako oba.

Imajte rezervnu kombinaciju

Dobro bi bilo da osmislite još jednu odevnu kombinaciju, za svaki slučaj. Ne bismo da malerišemo, ali nikad se ne zna šta se može dogoditi, od toga da nešto prospete po tek ispeglanoj bluzi, do toga da vam se polomi štikla ili vas isprska autobus. Bićete opušteniji ako znate da imate bekap.

Pripremite se na vreme

Pored uobičajene nervoze oko prvog izlaska, ne treba vam dodatna zbog žurbe. Zato je najbolje da na vreme pripremite sve, do nakita i obuće i sve isprobate, naravno, kako se ne bi desilo da sat vremena pre dejta shvatite da nemate šta da obučete. Naravno, krenite na vreme kako biste izbegli da na sastanak zakasnite ili stignete čupavi i znojavi od trčanja.

prvi sastanak

Šta sa kosom?

Što prirodnije, to bolje. Opredelite se za neku opuštenu, prirodnu varijantu. To mogu biti opuštene lokne sa izraženom teksturom ili lepršava, puštena kosa.

Treba li da se našminkam?

Ako se i inače šminkate, učinite to i ovom prilikom. Samo se potrudite da šminka ističe vašu lepotu, a ne bude ona u prvom planu. Prirodan izgled, kao da nemate ni trunku šminke, najbolji je izbor. Diskretniji „smokey eyes“, ruž u boji usana, rumenilo u skladu sa vašim tenom – ništa prenaglašeno, zaboravite na jaku ekstremnu šminku kakvu nosite u noćnim izlascima. Šminka treba da ulepša vašu prirodnu lepotu, a ne da je sakrije!

Kakav nakit da odaberem?

I ovde budite umereni, opredelite se za jedan komad nakita. Iskoristite ga pametno, da privučete pogled upravo tamo gde želite. Kako biste izbegli da nervozno vrtite prstenje ili narukvicu, najbolji izbor je ogrlica, koja će privući pogled ka vašem vratu ili dekolteu.

prvi sastanak

Najvažnije od svega jeste da budete autentični i dobro se provedete. Jedino tako, vaš prvi dejt može da bude uživanje i lepa uspomena jednog dana, pun iskrica i leptirića, sa što manje treme. Ne zaboravite najvažniji aksesoar – svoj osmeh. Srećno!

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!