“Kockasti” nokti su ponovo IN: Ovaj oblik noktiju viđaćemo cele jeseni

kockasti nokti
Instagram/Printscreen

Baš kao što manikir boje i nail art dobijaju i gube popularnost, isto se odnosi i na nail trendove. Od noktiju u obliku badema, do oruglih i naravno – ekstremnih formi, postoji pregšt opcija. Ali jedan od pomalo potcenjenih oblika noktiju, koji se vraća krajem ove godine jeste klasična, kompaktna ”kocka”. Ovaj oblik nokta je savršen za jesen, jer se kraći, kockasti oblik nokta neće naći kao prereka vašim aktivnostima, niti jesenjem oblačenju. Takođe, kuckanje na tastaturi, čišćenje i drugi zadaci biće mnogo lakši uz nokte u obliku “kocke”.

Kockasti oblik noktiju

Manikir tehničari takođe primećuju ovu promenu u popularnosti oblika noktiju. Neki bi rekli da se sve više viđa “sharp square” oblik oštre kocke. Iako mnogima ”kockasti” nokti deluju dosadno, u poređenju sa zaobljenim i dužim formama, klasična kocka je prijatna, zgoda i chic. Samo je održavajte redovno uz turpijanje i uređivanje zanoktica, kako biste zadržale oblik što je duže moguće.

Povezano: Oval, badem, kocka – šta vaš oblik nokta govori o vama?

View this post on Instagram

A post shared by Gabriela P (@merlin_nails)

5 razloga zašto treba da pređete na ”kocku” ove jeseni

#1: Beli i crni manikir deluje više chic na kockastim noktima.

Nema ništa što je više chic od klasičnog belog manikira. Minimalistički, kompaktni oblik odlično odgovara jednodimenzionalnoj boji. Posle svega, jednostavna boja može delovati ”jeftino” na špicastijim oblicima, ali ovo neće biti problem kod praktičnog oblika ”kocke”.

#2: Frenč manikir bolje stoji na kockastim noktima

Nokti u obliku kocke su najbolja opcija za frenč manikir, jer ta tanka linija najbolje izgleda na ravnom i glatkom vrhu. Vaš manikir tehničar ovako može preciznije naneti liniju na sam vrh, radije nego na okrugli oblik.

#3: Prirodni nokti najlepše izgledaju u obliku kocke

Dok mnogo intenzivniji oblici nokta mogu delovati kao da nešto fali, ako nemate boju ili nail art na sebi – ovo nije slučaj sa kockom. Ovaj prirodni oblik se odlično slaže sa noktima bez laka, ili sa tankim nanosom tretmanskog ili providnog laka. Dok ih god održavate čistim, oni će izgledati prelepo, bez potrebe za ukrasima, za ultra-minimalistički look.

#4: Probajte kvadratni nail art na noktima u obliku kockce

Jedan od najboljih načina da ”prigrlite” kockasti oblik notka jeste da dodate dizajn inspirisan upravo – kvadratom! Geometrijski nail art će vam dati instantni ”cool-girl” vibe, a karo dizajn će delovati chic i savršeno na ovoj dužini.

#5: Jesenje boje mnogo lepše izgledaju na ”kockastim” noktima

Nijanse poput braon, tamno crvene i oker obično daju topli i ”cosy” vajb, ali samo ako se držite kockaste forme noktiju. Klasične kockaste forme deluju kao zgodno platno za jesenje boje, dok špicasti i okrugli nokti ipak skreću pažnju sa tipične jesenje boje.

Pročitajte još i: Kako da odaberete idealan oblik nokta turpijanjem?

error: Content is protected !!