“Balayage” je OUT: Isprobajte “fallayage” tehniku pramenova

fallayage
Instagram/Printscreen

Sve je bolje u leto – preplanuli smo, sunčamo se, plivamo, a sa time dolaze i prirodni pramenovi u kosi, koji nam olakšavaju održavanje boje. Sa dolaskom hladnijeg dela godine, većina nas oseća gubitak sjaja i raskošnosti boje. Ipak, i tokom hladnijih zimskih i hladnih dana, imamo potrebu za malo više život i boje. Zato vam predstavljamo novi hair trend – “fallayage”.

Šta je tačno “fallayage”?

“Fallayage” kombinuje reči “fall” (jesen na engleskom) i “balayage”. Kao što možete i pretpostaviti, tehnika nanošenja boje je ista kao kod balajaža, jer se ona nanosi slobodnim pokretom ruke četkicom. Ipak razlika je u efektu i boji. ”Balayage” se koristi da bi se dobio utisak ”sun-kissed” kose, a  ”fallayage” ima cilj da udahne malo života beživotnoj boji, uz toplije tonove. Na primer – zlatno smeđa, karamel i bakar boja za brinete, sve do pesak, ”strawberry” blonde ili mednih tonova za plavuše.

View this post on Instagram

A post shared by Allyson M Neri (@allyson_m_)

Kome će pristajati ”fallayage”?

 U teoriji, ”fallayage” se može prilagoditi različitim tenovima, zbog različitih nijansi koje se koriste. Samo žene sa posebno hladnim, i bledim tenom treba da se paze zlatnih tonova i umesto toga, potraže hladnije blonde pramenove, koji se mogu ulepšati sa nekoliko toplih akcenata.

Povezano: Parcijalni vs. potpuni pramenovi – koji će vam bolje stajati?

Prednosti “fallayage” tehnike farbanja

Kao i sa “balayage”-om, i ovaj stil farbanja je idealan za opuštene devojke, koje ne žele da provode mnogo vremena u salonu, i žele da mogu pustiti izrastak, bez konstantnog farbanja. Ako ga sad uradite, možete slobodno izdržati do elta, kada će prirodniji ”balayage” biti bolje rešenje za vas.

U nastavku pogledajte neke predloge ”fallayage” tehnike farbanja:

Pročitajte još i: Savršena nega balajaža – evo kako da brinete o pramenovima

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!