10 neoprostivih beauty prekršaja

Sadržaj ovog teksta, odlučili smo da posvetimo neoprostivim beauty prekršajima koje nikako ne bi ste smeli da napravite ukoliko želite da budete jedna negovana i lepa dama i da ostavite upravo takav utisak. Kako vam ne bi smo oduzimali previše vremena, predlažemo da se odmah upoznate sa tim o kojim beauty prekršajima je reč.

Top 10 beauty NE NIKAKO!

1. Neuredni nokti

Bilo da je reč o izgrickanim noktima ili o noktima koji nisu čisti ili sa kojih je do pola oljušten lak, takve nokte nikako ne smete da dopustite sebi. Ruke su nešto što prilikom komunikacije sa drugim ljudima u velikoj meri biva primećeno i ostavlja utisak. Lepi i uredni nokti, odaju sređenu ličnost i urednu osobu, dok zapušteni nokti odaju neurednu i prema sebi neodgovornu osobu.

2. Prljava i zapuštena kosa

Jedna dama sebi nikako ne sme da dozvoli da ima vidno prljavu i zapuštenu kosu. To je nešto što ubija ženstvenost i kvari sliku o vama. Ne morate uvek da se fenirate kod frizera, postoje brojne frizure koje možete da napravite same, važno je da je kosa čista.

3. Neuredne obrve

Uredno oblikovane i počupane obrve su nešto što je jako primetno na licu. Neuredne obrve su nešto što jako kvari utisak o vašoj lepoti i zato to nikako ne bi trebalo da dopustite sebi.

4. Uočljive malje na nogama ili ispod pazuha

Uočljive malje su nešto što bi trebalo da pripada samo muškarcima (bar onim muškarcima koji ne praktikuju njihovo uklanjanje). Jedna dama, nikako se bi ne bi smela da dozvoli da na svom telu, odnosno na nogama ili ispod pazuha ima uočljive malje.

5. Efekat “malterisanog lica”

Puder nikada ne smete nanositi tako da formirate efekat “malterisanog lica”. Sa takvim izgledom, u najmanju ruku ćete izgledati smešno i vrlo je verovatno da ćete steći epitet nedovoljno uredne osobe. Prosto, drastično odstupanje između nijanse lica i nijanse tela je neprihvatljivo. Zato, jako vodite računa o tome kako i u kojoj meri nanosite puder. Vaše lice i vaše telo, kada se posmatraju sa strane, moraju stvarati sliku savršene i besprekorno uredne celine, što svakako neće biti slučaj ako vam je lice tamno, a telo svetlo ili obrnuto.

Kako izabrati puder?

Efekat “malterisanog lica”, možete stvoriti i nepravilnim izborom i nepravilnom upotrebom korektora. Zato, budite jako oprezni i kada je ovaj deo makeup-a u pitanju. Uvek birajte korektor koji je u nijansi vaše kože ili za najviše jednu nijansu tamniji.

6. Preterano velike silikonske usne

Ukoliko ste odlučili da pribegnete estetskoj hirurgiji i tako trajno povećate volumen svojih usana, jako je važno da u tome imate meru. Sa preterano velikim silikonskim usnama, možete izgledati neskladno i neprirodno i tako stvoriti barijeru između osoba koje vas posmatraju i svih vaših vrlina i pozitivnih osobina koje bar na prvi pogled neće moći da dođu do izražaja.

7. Žuti zubi

Žuti zubi su nešto što izgleda jako ružno i neuredno kada je primetno kod bilo koje osobe, a posebno kod pripadnica lepšeg pola. Zato, na adekvatan način brinite o svojim zubima i sa njih na vreme i redovno uklanjajte žute naslage.

Kako da izbelite zube na potpuno prirodan način?

8. Karmin na zubima

Karmin na zubima, takođe je nešto što jako neuredno i loše izgleda. Obavezno proverite s vremena na vreme da li je vaš ruž ili sjaj za usne na svom mestu.

[adsense_inserter id=”12825″]

9. Ostaci stare šminke na licu:

Ukoliko redovno i pravilno obavljate ličnu higijenu, kao jedna dama nikada nećete dozvoliti sebi da na vašem licu ostanu i budu primetni ostaci stare šminke. Ukoliko vam se to dogodi, može stvoriti utisak da ste neuredna osoba. Takođe, nikada ne stavljate novi sloj šminke na stari, već šminku skinite i nanesite novu.

10. Uočljive fleke i mrlje na odeći

Uočljive fleke i mrlje na odeći predstavljaju još jedan na listi neoprostivih beauty prekršaja, a svakako nijedna dama neće dopusti sebi da sa flekama pojavi bilo gde.

Zato, ukoliko držite do svoje lepote, potrudite se da nikada ne napravite ni ovaj niti bilo koji od prethodno opisanih beauty grešaka.

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!