8 stvari koje svaka žena UVEK treba da ima

Šta nam olakšava život i čini da budemo negovane bez obzira koliko vremena ili godina imamo. Odgovor – u nastavku teksta.

Potreba svake žene je da ima:

1. Dobrog fizera

Ne morate kod najboljeg frizera zbog feniranja, ali šišanje kose nemojte da prepustite baš svakome. Šišanje je umeće i kada je kosa dobro ošišanja za frizuru će vam trebati manje vremena i duže će trajati. Čak i kada je najobičnije feniranje u pitanju dobro šišanje pravi razliku. Takođe, neke stvari ne možete da uradite same i ne treba. U to spada recimo skraćivanje šiški koje se obično otrgne kontroli pa završite sa šiškama od 2-3cm ili potpuna promena boje kose.

2. Dobrog kozmetičara

Redovan odlazak kod kozmetičara je ulaganje u budućnost vaše kože. Mesečnim higijenskim tretmanom čišćenja lica osim čišćenja, koži lica se vraća elastičnost i svežina. Dugoročno, bore će vam se kasnije pojaviti i koža će vam biti jedrija. Čišćenje lica i uklanjanje mitisera kod kuće ne možete da uradite kao kozmetičar. Priuštite sebi s vremena na vreme i neki mezoterapijski koktel ili seriju tretmana radiotalasa ili mezoterapije jednom godišnje. Skinućete sebi sa lica najmanje 2-3 godine.

3. Mašinu za pranje sudova

Ovo nije šala. Ništa za kožu ruku i nokte nije štetno kao deterdženti za pranje posuđa. Nagrizaju kožu i čine nokte slabim. Pitajte dermatologe. Skoro je jedan od proizvođača mašina za sudove imao fantastičnu bilbord kampanju za svoje proizvode na kojima je devojka sa izmanikiranim crvenim noktima i sloganom “Ja nisam mašina”. Prelepo! Ako ne možete sebi da priuštite mašinu za sudove, gumene rukavice morate svakako. Ruke će vam biti zahvalne.

4. Kvalitetnu kremu za lice i antirid

Ne mora da bude najskuplja ali ne dozvolite da bude bilo kakva. Na koži lica se i te kako vidi kozmetika koju koristite. Neka krema bude kvalitetna, neka dovoljno hidrira vašu kožu i bude odgovarajuća za njen tip. Suprotno mnogim mišljenjima, sa upotrebom antirida treba početi pre pojave prvih bora. Treba naravno koristiti kremu koja odgovara vašim godinama. Ali ne čekajte da se bore oko očiju pojave, tada je već kasno i borba mora da postane intenzivnija. Ako počnete na vreme, odložićete njihovu pojavu.

5. Kvalitetnu kremu za ruke

Imajte je uvek sa sobom. Postoje manja pakovanja, praktična za torbu. U hladnim mesecima nemojte izlaziti iz kuće bez kreme na rukama. Nekoliko predloga za dobre kreme za ruke pogledajte OVDE.

6. Labelo i balzam za usne

Kao i kremu za ruke, balzami za usne su obavezni u svakoj ženskoj torbi. U toku hladnih jesenjih i zimskih meseci pre nanošenja ruža za usne, namažite labelo. To će omogućiti vašim usnama da budu dugo hidrirane i da ne izgledaju suvo.

7. Preparat za zaštitu kose od toplote

Izuzetno je važno da zaštitimo kosu od termalnih oštećenja kojima je svakodnevno izložena. Fen, presa, figaro, stajleri, vrući vikleri…ima li neko da bar nešto od navedenog ne koristi? Zato obaveno koristite sprejeve, losione ili kreme koje omogućavaju termalnu zaštitu kose od visokih temperatura. Kosa se možete peglati i svaki drugi dan kada imate dobar preparat za njenu zaštitu.

8. Parfem

Ako niste u mogućnosti da sebi priuštite parfem, kupite toaletnu vodu. pronađite svoj miris, onaj koji poželite da osećate stalno, ne onaj koji vas guši i umara. Svaka žena treba stalno da miriše, čak i kada ide na spavanje, kako je govorila slavna Marilyn Monroe.

Stavite sebe na prvo mesto. Kvalitetna nega nije najskuplja, ona je pravilno odabrana jer ono za šta u početku date više para je kvalitetnije i dugoročno se uvek više isplati.

error: Content is protected !!