Bez testiranja na životinjama: Kompanija Avon dobila Cruelty Free International odobrenje

avon cruelty free

Kompanija Avon je prva globalna kozmetička kompanija koja je okončala testiranje na životinjama u svojim zemljama i započela partnerstvo sa međunarodnom organizacijom Cruelty Free International. Odobrenje za čuveni Leaping Bunny program predstavlja nagradu za 30-godišni trud, zalaganje i posvećenost dobrobiti životinja.

Globalni zlatni standard za kozmetiku bez okrutnosti prema životinjama

Program Leaping Bunny je globalno prepoznatljiv zlatni standard za proizvode bez okrutnosti, sa zahtevima koji su iznad i izvan zakona koji ograničavaju testiranje na životinjama. Avon je testiranje na životinjama prekinuo još pre 30 godina, a bezbednost svojih proizvoda proverava koristeći dobro poznate naučno utemeljene alternative, kao što su kompjutersko modeliranje i in-vitro laboratorijsko testiranje. Cilj je isporučiti proizvode koji zadovoljavaju potrebe kupaca bez ugrožavanja njene posvećenosti dobrobiti životinja, visokim standardima bezbednosti proizvoda ili poštovanju regulatornih zahteva.

Koji Avon proizvodi su dobili ovo odobrenje?

Prvi Avon asortimani koji su dobili odobrenje Leaping Bunny su mirisi, Avon Care linija i Anew linija, dok će svi ostali asortimani Avon proizvoda dobiti odobrenje u roku od 12 meseci. Da bi se ovo odobrenje dobilo, ceo lanac snabdevanja Avona bio je podvrgnut rigoroznoj reviziji, kako bi se osigurala usklađenost sa strogim kriterijumima Leaping Bunny-a.

avon cruelty free

Šta to podrazumeva?

Od 2017. godine broj brendova koji se raspituju o odobrenju je zabeležio porast od 190%, pokazujući da globalna potražnja potrošača za proizvodima bez okrutnosti utiče na to kako brendovi rade. Ovaj program je jedini standard bez okrutnosti koji zahteva da brend implementira sistem praćenja dobavljača, proveru lanca snabdevanja sve do nivoa proizvođača sastojaka, pridržavanje politike fiksnog krajnjeg datuma i prihvatanje redovnih nezavisnih revizija kako bi se osigurala stalna usklađenost.

Angela Cretu, izvršni direktor Avona, dodala je: „Kao brend sa dugogodišnjom posvećenošću da učini svet boljim za sve, ponosna sam što mogu da najavim partnerstvo Avon kompanije sa Cruelty Free International, nadovezujući se na našu 30-godišnju posvećenost dobrobiti životinja.

error: Content is protected !!