Sterilizacija instrumenata u salonima lepote

Saloni lepote svakako su izvor našeg uživanja i opuštanja, ali ponekad, zbog nestručnosti, nepažnje i nemarnosti moguća su razna neprijatna iznenađenja. Zato se uvek vodite dobrim kvalitetom usluge i proverenom stručnošću, a ne samo cenom, jer jeftinije ponekad ume da bude preskupo.

Higijena je najvažnija

Tu nema pogovora. Čistoća u salonu mora se videti na prvi pogled. Neophodno je da se sav alat bez obzira na materijal izrade steriliše. Postoje sterilizatori za suvu sterilizaciju u kojima je moguće sterilisati zajedno plastiku i metal i potrebno je raditi svakodnevno.

U praksi, nažalost, nije baš tako.U mnogim salonima sterilizator (nadamo se da nema više onih koji ga nemaju) služi samo da se izbegne kazna od inspekcije. Na žalost, mnogi i nisu svesni kakve posledice mogu nastati zbog ovih propusta i nedezinfikovanog alata, a to su razne infekcije i gljivice koje se brzo prenose a teško se odstranjuju.

Za sterilizaciju je obično potrebno samo sat vremena, pri čemu je sav posao stavljanje alata u aparat. Zato nema opravdanja za sve one koji zbog toga mogu da ugroze zdravlje svojih klijenata.

error: Content is protected !!