Udruženje “Žena uz ženu” i kompanija Avon vas pozivaju na besplatne ultrazvučne preglede dojki

ultrazvučni pregled dojki

Tokom oktobra, međunarodnog meseca borbe protiv raka dojke, kompanija Avon je u okviru Akcije za borbu protiv raka dojke, koja se sprovodi od 2004. godine, uručila donaciju udruženju „Žena uz ženu“ i na taj način pomogla da se pokrene akcija „Budi hrabra – pregledaj se“. Pokretna ordinacija sa ultrazvučnim aparatom i pratećom opremom tokom oktobra biće dostupna u gradovima širom Srbije svim ženama do 45. godine koje žele da obave preventivne preglede dojki i da informišu o značaju prevencije i ranog otkrivanja i lečenja raka dojke.

Oktobar – mesec borbe protiv raka dojke

Rak dojke je najčešći maligni tumor kod žena kako u svetu, tako i u našoj zemlji. Svake godine, od raka dojke oboli preko milion i po žena. U Srbiji se svaka četvrta žena suočava sa ovim oblikom maligniteta, dok njih 1.600 izgubi bitku, što ovu bolesti čini jednim od vodećih uzroka smrtnosti među ženama u Srbiji.

ultrazvučni pregled dojki

„Naša kompanija je u svetu donirala preko milijardu dolara, a u Srbiji 700.000 dolara za opremu koja je potrebna za ranu dijagnostiku, kao i za edukativne programe i kampanje u borbi protiv raka dojke. Osluškivanjem sebe, pravilnim i redovnim samopregledima pravimo prvi korak ka zdravoj budućnosti. Zato smo pokrenuli kampanju #normalnozamene, a Karavan „Budi hrabra – pregledaj se“ podržali sa ciljem da se poveća broj pregleda i samopregleda dojki kako bismo zajedno uticali na svest kod žena o značaju prevencije“, izjavila je Danijela Šantić, direktorka kompanije Avon za Adriatik i dodala: „Kompanija Avon kontinuirano, tokom cele godine, prikuplja sredstva za aktivnosti usmerene za borbu protiv raka dojke prodajom proizvoda označenih roze vrpcom, čiji je celokupan bruto profit namenjen ovim aktivnostima, kao i putem novčanih donacija na Avon sajtu.

Gde i kada možete uraditi besplatan ultrazvučni pregled dojki

Karavan „Budi hrabra – pregledaj se“ kreće od Novog Sada i nastavlja dalje u Sremsku Mitrovicu, Šabac, Obrenovac, Ub, Ljig, Mladenovac, Kragujevac, Čačak, Užice, Kraljevo, Kruševac i završava u Jagodini. Besplatni pregledi dojki će se obavljati u vremenskom periodu od 12 do 18 časova. Prijave će biti moguće na licu mesta od 11.30 do 12.00 časova, a prednost će imati dame koje nikada nisu bile ili nisu bile duže od dve godine na ultrazvučnom pregledu dojki.

ultrazvučni pregled dojki

O Avon akciji za borbu protiv raka dojke


Akcija za borbu protiv raka dojke u Srbiji je pokrenuta 2004. godine, a do danas je u njenim okvirima prikupljeno i donirano oko 700.000 dolara za obezbeđivanje opreme koja je neophodna za ranu dijagnostiku, podizanje svesti o važnosti redovni pregleda i podršku edukativnim programima koji pružaju sve značajne informacije ženama u borbi protiv raka dojke.
Među proizvodima za lepotu i negu, u ponudi kompanije Avon postoje i posebni proizvodi sa ružičastom vrpcom koji su ključni za obezbeđivanje sredstava za sve aktivnosti u okviru Akcije za borbu protiv raka dojke. Celokupan bruto profit od prodaje ovih posebnih proizvoda izdvaja se za fond Akcije, a zatim usmerava na donacije, edukativne kampanje i programe organizacija koje se bave ovim važnim ženskim pitanjem.

error: Content is protected !!