“Moisture Sandwich” tehnika hidriranja kože je nešto što morate probati ove jeseni!

sendvič tehnika

Neki skincare termini odmah privuku našu pažnju, a jedan od njih je «moisture sandwich» tehnika hidriranja lica. Iako nije nešto novo, i mnoge od nas rado primenjuju ovaj način hidratacije kože lica, CEO brenda Dieux Skin, Charlotte Palermino, podelila je u svom Instagram reel-u sve benefite ovog načina nege kože. Kako biste temeljno razumeli kako da ovu metodu nege uvrstite u rutinu, u nastavku donosimo baš sve što treba da znate o «sendvič» tehnici nege lica i usana!

Šta je tačno «moisture sandwich” tehnika?

Ovaj termin je najverovatnije potekao sa Reddit-a. Odnosi se na proces slojevitog nanošenja skincare proizvoda – tipično se odnosni na proces «zarobljavanja» vlage unutar kože i sprečavanje transdermalnog gubitka vode. Time što stavljate laganije, vodenije proizvode na vlažnu kožu, i potom naslojavate gušće kreme, vlaga biva «zarobljena» unutar kože mnogo duže, čime donosi hidriranu i srećnu kožu!

U svom videu, Charlotte Palermino pokazuje kako ovom tehnikom hidrira lice i usne!

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Charlotte Palermino (@charlotteparler)

Usne

Ona preporučuje da usne nakvasite vodom, nanesete jednostavnu kremu i potom, nanesete gusti, hranljvi balzam za usne. Time što vlažite usne, pružate mogućnost kremi da bolje prodre kroz kožu. To znači da humektansima (sastojcima koji «vole» vodu) dajete formulu za koju mogu da se «zakače». Potom, nanosite nešto okluzivno (sastojak ili proizvod koji sprečava gubitak vode), čime dajete priliku da usne zacele i upiju svu vlagu.

Povezano: Upoznajte se sa “slugging” tehnikom hidratacije kože za zimu

Lice

Ukoliko imate akne, ova tehnika nije za vas! Njeno pravilo je da kremu ili serum nanosite na kožu koja je pokvašena, bilo vodom, ili face mist-om. Potom, treba da nanesete kremu za lice. Ukoliko imate suvu kožu, možete nakon toga dodati ulje, a nakon njega, nešto što je poput balma ili vazelina (u zavisnosti od tipa kože i klime u kojoj živite).

Benefiti «sendvič» tehnike

Ovako ćete potpuno izvući maksimum iz skincare proizvoda. Na taj način zarobićete vlagu unutar kože, i dozvoliti joj da bolje primi skincare proizvode. Vlaženje kože će pomoći da se proizvodi bolje upiju. «Sendvič» tehnika ima i kozmetičke benefite; dobićete sjajan efekat kože, baš kao da ste naneli hajlajter!

Oprez

«Moisture sandwich” tehnika se ne može raditi sa retinolom, kiselinama, ili bilo čime što iritira kožu. Takođe, vazelin koji se koristi kao okluziv i poslednji korak u «sendvič» tehnici neće zapušiti pore, ali može zarobiti sebum, odumrle ćelije kože, i bakterije, i delovati kao okidač za ljude sklone aknama.

Pročitajte još i: Najbolji skincare sastojci za zimsku negu – vaša koža će ih obožavati!

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!