7 načina kako možete sakriti nadogradnju, ako imate kratku kosu

kratka kosa

Nadogradnja kose ima moć da potpuno transformiše vašu frizuru! Bilo da birate clip-in, tape-in ili ušivene ekstenzije, one mogu dodati dužinu, volumne i punoću kratkim frizurama. Drzgimr ečima: mogu postići da dobijete kosu koju ste oduvek želele, uz minimalni trud! Ali, nadogradnja može biti nezgodna, ukoliko ne zante kako da je pravilno stavite ili održavate, a posebno ako imate – kratku kosu! Evo kako da prikrijete nadogradnju u kratkoj kosi, kako bi vaša dužina bila samo vaša tajna!

Kako da vaša nadogradnja bude neprimentna na kratkoj kosi?

#1: Idite kod frizera kojem verujete

Kontaktirajte stilistu kojem verujete, koji će napraviti pravi izbor, kada je model ekstenzija u pitanju. Ako same stavljate klipse – odnesite ih kod stilite koji će ih odseći do prave mere, i potom “izblendati” sa vašom prirodnom kosom. Ovo je najbolji način da diskretno nosite ekstenzije.

nadogradnja kose

#2: Vaša kosa mora imati odgovarajuću dužinu

Ekstenzije «neće raditi» na svim dužinama kose, a profesionalac bi trebalo da to podeli sa vama tokom konsultacija. Vaša kosa bi trebalo da bude dovoljno duga i gusta, kako biste prikrili tape-in trake ili prstenove. Ipak pustite kosu malo, pre nego što ćete ugraditi nadogradnju, kako bi vaša kosa bila dovoljno duga.

#3: Prilagodite ih sebi

Još jedan način da se postarate da se nadogradnja «stopi» sa vašom kosom, jeste da je potpuno prilagodite sebi. Ovo znači da je ošišate, ofarbate ili stilizujete, tako da njena aplikacija bude laka i besprekorna. Ako je nadogradnja iste dužine kao i vaša prirodna kosa, tako ćete dodati punoću i volumen, a ona će biti u potpunosti nevidljiva!

#4: Birajte nadogradnju sa malim prstenovima

Jedan od najboljih načina da sakrijete ekstenzije u veoma kratkoj kosi jeste da birate one sa što manjim «kopčama» (trakama, odnosno prstenovima). Tako ćete ih lakše naneti na tanje pramenove, i stopiti sa ostatkom kose.

Povezano: Ekstenzije za kosu – kako da odaberete idealne za sebe?

nadogradnja kose

#5: Napravite sekcije u kosi štipaljkom

Frizeri uvek preporučuju da vam profesionalac stavlja nadogradnju, ali klipse možete naneti i same. Kako biste olakšale proces, napravite sekcije u kosi, uz pomoć šnala. Ovo je moguće, iako je teško, ali pravljenje sekcija je veoma važno, ako ne želite da vam se ekstenzije vide.

#6: Koristite manje pramenova kose

Kada je reč o kratkoj kosi, što manje pramenova koristite – to je bolje. Čitava ksoa puna ekstenzija možete biti previše za kratke i tanke tipove kose. Ako želite da vam se nadogradnja stopi i bude neprimenta, razgovarajte sa frizerom, i odaberite manji broj pramenova, koji će izgledati prirodno.

#7: Budite precizni sa bojom

Boja je najlakši način da se nadogradnja primeti, na kratkoj kosi. Ako želite da maksimalno prikrijete ekstezije, sarađujte sa stilistom, kako bi ste «potrefili» istu nijansu nadogradnje i vaše prirodne kose.

Pročitajte još i: Kompletan vodič kroz sve vrste nadogradnje kose

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!