Ekstenzije za kosu: Kako da odaberete idealne za sebe?

ekstenzije

Ekstenzije su definitivno najbrži način da svoju kosu učinite bujnom i dugom. Većina poznatih ličnosti koristi se upravo ovim trikom da bi im frizura uvek izgledala besprekorno. Holivudske zvezde obožavaju ekstenzije na tračice i koriste one najkvalitetnije, ponekad sa ravnim pramenovim, ponekad talasastim…sve u zavisnosti od prilike.

Najbolje ekstenzije su svakako one od prirodne dlake. Sintetički pramenovi  imaju neprirodan sjaj i mogu baš “ubosti u oči“. Nisu pogodni za stilizovanje termičkim putem te se preporučuju samo za kratkotrajnu promenu izgleda npr. ukoliko želite da dodate malo volumena frizuri ili ste se možda zaželeli šiški…

Kako znati koja je tehnika nadogradnje najbolja za vašu kosu?

U svakom slučaju bilo bi najbolje obratiti se profesionalnom frizeru za savet, a on će na osnovu trenutnog stanja vaše kose i onoga što želite znati koji su najbolje ekstenzije za vas. Krajnji rezultat bi morao da izgleda potpuno prirodno, niko ne bi želeo da izgleda kao da mu iz glave viri Barbikin čuperak, slažete li se? Izaberite 100% prirodnu kosu koja se u potpunosti slaže sa vašom bojom kose.

Kosa mora biti duga bar 5 cm da bi se na nju mogle postavljati ekstenzije. Preporučljiva dužina kose je od 7cm do 12 cm.

ekstenzije

Ekstenzije na klipse

Klipse su najbrži i najpristupačniji način nadogradnje kose. Lako se postavljaju i skidaju te nakon što se malo uvežbate ekstenzije na sopstvenu kosu možete postaviti i sami.

One su idealne za prilike koje zahtevaju instant glamurozan izgled. Ako želite lepu i dugu kosu za recimo neku proslavu, venčanje ili zabavu nemojte se dvoumiti. Uz dobru garderobu i dobar mejkap priuštite sebi i frizuru o kakvoj ste oduvek sanjali. Dodatni volumen i dužina uz pravu frizuru učiniće da izgledate savršeno u svakom trenutku.

Ono što je minus je to što se klipse moraju skinuti pred spavanje pa ujutru ponovo postavljati. Nekome su one i neugodne za nošenje.

Umetak za kosu na traci (tape-in ekstenzija)

U slučaju tape-in ekstenzija vaša kosa je zapravo obmotana dvostrukom ili jednostrukom poliuretanskom trakom na kojoj se nalazi ekstenzija. Trakice su jednostavne za postavljanje i traju do 3 meseca nakon tog vremena je potrebno uraditi korekciju nadogradnje.

Nadogradnja na trakice izgleda prirodno, međutim ukoliko zavežete rep ona se ipak vidi, tako da morate biti pažljivi pri pravljenju frizura koje zahtevaju podizanje i vezivanje kose.

Nežni mikroprstenovi od aluminijuma

Kod nadogradnje mirkroprstenovima pramenovi za nadogradnju se provlače kroz sitne prstenove i onda se kleštima stežu za vašu kosu. Mikroring ekstenzije daju kosi fenomenalan volumen, nakon čega ona izgleda potpuno prirodno. Nakon ugradnje možete se slobodno farbati, šišati i fenirati. Odlično je i to što se dodaci neće primetiti čak ni kada je kosa zavezana.Uz to, prednost ove metode je što se ne koriste nikakve hemikalije, lepkovi niti išta slično te je isključena mogućnost bilo kakve alergijske reakcije.

Mikroprstenove bi trebalo zameniti na svaka 4 meseca. Ako se rade redovne korekcije ovi pramenčići mogu potrajati i po 2 godine.

ekstenzije

Čvorovanje kose daje najprirodnije rezultate

Čvorovanje se vrši elastičnim koncem. Ove ekstenzije najduže traju (3-6 meseci) i izgledaju sasvim prirodno pošto su vezane za pramenove vaše kose.

Kosa izgleda gusto, ima volumen i gotovo je nemoguće primetiti da je kosa nadograđena. Ekstenzije će vam potrajati oko 8 meseci uz redovnu korekciju na 3 meseca.

Keratin nadogradnja

Pramen nadogradenje se uz pomoć topilice, pri temperaturi od 2oo stepeni Celzijusa, slepi za vašu prirodnu kosu. Sama procedura nadogradnje traje najmanje sata. Pri tome ćete svakako udisati keratinska isparenja.

Nadogradnja ekstenzija keratinom traje 6 meseci, nakon tog vremena je potrebna nadogradnja.

Kako održavati ekstenzije za kosu?

Ekstenzije perite uz pomoć prirodnih šampona bez sulfata. Ako imate klipse njih prvo skinite i operite u lavabou, kada se osuše ponovo su spremne za upotrebu. Ostale vrste ekstenzija su pričvršćene za vašu glavu tako da ekstenzije i vašu prirodnu kosu perete zajedno, samo morate biti pažljivi, ne trljajte pregrubo i ne čupajte ih. Nikako nemojte prati kosu sagnuti nad kadom ili lavaboom, na taj način ćete lakše oštetiti nadogradnju.

Koristite hidratantni regenerator bar jednom nedeljno da bi vaše ekstenzije izgledale lepo i negovano.

ekstenzije

Koliko košta nadogradnja kose?

Cena se razlikuje od salona do salona, a zavisi i od tehnike nadogradnje i količine kose koju je potrebno nadograditi (cena po pramenu).

Ekstenzije na traku se npr. mogu kupiti i po ceni od 1800 dinara za jedan pramen odnosno jednu trakicu. Nadogradnja keratinom košta okvirno od 6000 – 10000 dinara. Slično košta i mikroring nadogradnja.

Nadogradnja čvorovanjem je najskuplja i košta od 25000 – 55000 dinara.

Jeftinija varijanta su sintetičke ekstenzije koje se mogu naći i po ceni od 2000 dinara pa na više. Osim jeftinijih ekstenzija, na našem tržištu postoje i kvalitetne perike i ekstenzije od sintentičkih vlasi koje su izrađene od vlasi koje daju efekat prirodne kose. Njihove cene kreću se od 7000 do 30000 dinara.

Većina frizerskih salona ima cenovnik slojih usluga i online da biste se mogli informisati koliko košta nadogradnja, skidanje nadogranje i korekcije…

error: Content is protected !!