Eucerin & Marijana Makučijan predstavili nove Eucerin® tonirane preparate za zaštitu od sunca

eucerin marijana makučijan

U prostoru Event centra Promenada u okružnju cvetnih aranžmana u bojama sunca, Eucerin Srbija u saradnji sa jednom od najboljih šminkerki na svetu, Marijanom Makučijan (Marianna Mukuchyan) predstavio je nove  Eucerin® tonirane preparate za zaštitu od sunca. Tom prilikom Marijana Makučijan, inače dobitnica Vogue Beauty Award The Best Make-up Artist za 2019. godinu, održala je masterclass. Veliki broj prisutnih medija i Eucerin® prijatelja i saradnika imao je priliku da se uveri u jednostavnost primene ovih preparata koji obezbeđuju trosturki efekat – negu, zaštitu i ujednačavanje tena.

Obaćanje stručnjaka na temu UV tonirane zaštite

Koliko je jednostavnost i prijatnost upotrebe Eucerin® toniranih preparata za zaštitu od sunca važna i u smislu zdravlja kože, istakla je Nada Miletić Nevajda iz Eucerin Srbija. Objašnjavajući način na koji sunce deluje na kožu i zbog čega je važno da je, između ostalog, zaštitimo redovnom upotrebom preparata za zaštitu od sunca, docent dr sc. med. Jelena Stojković Filipović objasnila je da negativne efekte u sunčevom spektru pored UV zraka,  ima i takozvana HEVIS svetlost (High Energy Visible Light).

eucerin marijana makučijan

Naučna saznanja potvrdila su da vidljiva svetlost visoke energije, poznata pod skraćenicom HEVIS, može da nanese štetu našoj koži i opštem zdravlju i izazove pojavu hiperpigmentacija i prevremeno starenje koze. Zato je neophodno da preparati za zaštitu od sunca pružaju i fizičku i biološku zaštitu od HEVIS svetlosti.  Formulacije Eucerin® preparata zadovoljavaju oba ova kriterijuma. Fizičku zaštitu kože lica od sunca obezbeđuju obojeni pigmenti, koji apsorbuju i reflektuju UV i plavu svetlost sprečavajući oksidativni stres, dok bilošku pružaju likokalkon A, koji neutrališe slobodne radikale nastale pod uticajem UV i plave svetlosti, i gliciretinska kiselina, koja  pruža podršku prirodnim mehanizmima obnove DNK ćelija kože, “ objasnila je doktorka Stojković Filipović.

eucerin marijana makučijan

Make-up masterklas Marijane Makučijan

Poseban fokus na događaju posvećen je Eucerin®Oil Control Toniranom Gel-kremu za zaštitu masne kože od sunca SPF 50+ i Eucerin® Pigment Control Toniranom Fluidu za zaštitu od sunca SPF 50+, koji su dostupni u svetlijoj i tamnijoj nijansi. Marijana Makučijan objasnila je da je kroz proces koji je trajao nekoliko meseci, tim s kojim je radila tragao za tonovima koji će se najbolje uklopiti u boju tena većine ljudi.

Marijana Makučijan je izjavila: “Finalna testiranja koja smo sproveli sa ljudima iz celog sveta, kao i moje iskustvo, pokazali su da smo u tome uspeli. Lično me pored toga raduje što klijentima koji imaju problem sa viškom sebuma to jest sjajem u T zoni, čak i ako nemaju akne, sada mogu da preporučim Eucerin®Oil Control Tonirani Gel-krem za zaštitu masne kože od sunca SPF 50+ koji će im obezbediti i zaštitu od sunca i matirajući efekat koji traje do 12 sati. Takođe, veoma mi je drago što Eucerin®Pigment Control Tonirani Fluid za zaštitu od sunca SPF 50+, deluje i na redukciju, ne samo prekrivanje flekai ujednačavanje tenajer fleke su problem koji narušava samopozdanje mnogih dama.”

eucerin marijana makučijan

Šminkajući zaštitno lice Eucerin®Dermo Pure linije, manekenku Ljubicu Nikolić, i Aidu Alilović Jokanović, poznatu voditeljku i dizajnerku, inače lice Eucerin®Anti-Pigment linije u svetu, Marijana Makučijan, pokazala je prisutnima kako se uz upotrebu Eucerin® toniranih preparata za zaštitu od sunca brzo i lako postižu dva letnja muke-up stila za blistav i baršunast ten zaštićen od sunca.

eucerin marijana makučijan

error: Content is protected !!