Govor tela – 5 znakova koje je dobro da znate

By  |  0 Comments

Govor tela se ne odnosi samo na signale koje dajete partneru da ga obavestite da ste raspoloženi (ili u potpunosti niste). Ispostavilo se da je govor tela naučno dokazano sredstvo komuniciranja svih vrsta poruka, ali bez izgovaranja jedne jedine reči. Jednostavno klimanje glavom ili naginjanje glave nagovestiće drugoj osobi da ne smeta vašem emotivnom prostoru.

Razmislite o poslednjem putu kad ste bili u liftu. Kada ste sami, verovatno ili prekrstite noge ili se naslonite na zid, ali čim druga osoba uđe u lift, verovatno raširite noge i stanete uspravno. Ova promena stave tela je zapravo mera zaštite koju su vaši preci preneli genetskim lancem. Vaš mozak ne želi da bude neuravnotežen u blizini druge osobe. Uspravni stav stvara stabilan teren, tako da ste spremni da napadnete ili pobegnete ako bude potrebno.

Otkrijte 5 znakova koje vaše telo može da otkrije o vašim emocijama, namerama i stanju uma, čak i ako ne govorite.

Povezano: Privucite pozitivnu energiju u vaš dom uz pomoć 10 biljaka!

Sviđa vam se

Sedite na piću i slušate nekoga kada govori, naginjete se prema osobi ukoliko vam se sviđa. U bučnom baru, ovaj znak baš i ne vredi, ali kada savršeno dobro čujete osobu koja sedi u vašoj blizini i u svakom slučaju se naginjete prema njoj da čujete šta ima da kaže, to znači da ste zainteresovana i za ono što ima da kaže, ali i za osobu, uopšte.

Nestrpljivi ste

Vaše ruke i vaš glas će otkriti ako ste nestrpiljivi. Osobe koje govore veoma brzo i mlataraju rukama brzim, isprekidanim pokretima imaju tendenciju da budu nestrpljive. Nestrpljenje otkrivaju i nemirni prsti. Primetili ste da neko lupka prstima po stolu ili stolici ili sviraju bubnjeve na nogama? Ovo može biti znak nestrpljivosti, nemira, pa čak ponekad i besa.

Saosećajni ste

Osobe koje su saosećajne pokazuju empatiju kroz male pokrete tokom razgovora – stavljaju ruku na srce ili su im dlanovi okrenuti ka gore i vidljivi.

Povezano: 5 navika uspešnih ljudi!

Preopterećeni ste brigama

Ukoliko su vam ramena pogrbljena znači da ste pod stresom, preplavljeni brigama i neizlaznim situacijama. Način na koji neko sedi, dodir čela ili trljanje dlanova o bedra, takođe su pokazatelji preteranog stresa, zato morate da naučite da obraćate pažnju na svaki pokret koji druga osoba načini.

Lažete

Izbegavanje kontakta očima ponekad samo znači da se stidite. Ali, ako neko izbegava kontakt očima dok je naslonjen leđima na zid, trepće mnogo, češka se po nosu, ili muca, onda verovatno imate lažova ispred sebe. Takođe, podignuta ramena mogu biti znak neistine.

Povezano: Put ka sreći – 5 navika srećnih ljudi!

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!