Prednosti nekorišćenja vapozona u tretmanima lica – Nanotehnologija

By  |  5 Comments

Klasični/higijenski tretman lica podrazumeva postupak dubinskog uklanjanja komedona ili kako se to popularno kaže „ceđenje“ mitisera. Da bi se mitiseri uspešno uklonili, potrebna je dobra priprema lica.

Dobra priprema lica podrazumeva uklanjanje nečistoća sa lica mlekom i tonikom, zatim upotrebu pilinga i termalne procedure.

Termalne procedure su postupci zagrevanja kože u cilju razmekšavanja komedona (mitisera) kako bi se koža lakše očistila. Za zagrevanje kože možemo koristiti: vapozon, termo masku ili preparat za otvaranje pora koji je najčešće u gelastom obliku.

Vapozon je aparat koji putem tople vodene pare zagreva lice. Postupak može biti neprijatan za klijenta zbog usklađivanja disanja. Termo maska je takođe ponekad neprijatna za klijenta zato jer je celo lice pokriveno, a postupak traje oko 15 minuta.

Osobe koje imaju strah od zatvorenog prostora loše reaguju na činjenicu da im je celo lice 15 minuta pod maskom koja još i zagreva kožu na temperaturi od oko 50C. Termo maska nije preporučljiva osobama koje imaju proširene kapilare na regiji lica.

Za razliku od termo maske i vapozona, preparati u obliku gela koji su nanotehnološki proizvodi, za otvaranje pora su veoma prijatni za klijenta. Nema previsoke temperature na licu a klijent može da diše normalno. Takođe nema potrebe za zatvaranjem očiju. Preparat se nanosi na lice u malo debljem sloju i ostavi se da deluje oko 15 minuta.

Ranije dok nije bilo nanotehnoloških preparata, za otvaranje pora, ukoliko je korišćen običan gel za otvaranje pora, bilo je potrebno dodatno zagrevanje lica. Sada, kad je dostupna nanotehnologija, nema potrebe za time.

Da bi se shvatilo zbog čega, treba prvo objasniti šta je to nanotehnologija. Nano čestice zbog svojih malih dimenzija mogu da prodru duboko u kožu i da deluju bolje nego drugi kozmetički preparati koji nisu rađeni po nanotehnologiji. Zbog toga su nanotehnološki preparati efikasniji.

Kad je u pitanju korišćenje gela za otvaranje pora koji je rađen po nanotehnologiji, on ne zahteva nikakvu dodatnu termalnu procedru. Gel prodire duboko u kožu i počinje da rastvara komedone, tako da oni lakše izlaze na površinu kože. Postupak je sam po sebi manje bolan i neprijatan za klijenta u odnosu na ostale termalne procedure.akademija-za-estetiku

Takođe, gel ima produženo dejstvo, tako da se pore mogu čistiti i duže od 15 minuta ukoliko ima potrebe za tim. Za razliku od ostalih termalnih procedura gde se pore zatvaraju nakon 15 minuta i samim tim je postupak njihovog čišćena završen. Gel je odličan za problematičnu kožu sa mnogo komedona jer se produžava vreme čišćenja pora.

Ovo je samo jedan mali primer gde se nanotehnologija pokazala efikasnija i delotvornija od klasičnih preparata. Nanotehnologija je danas saveznik mnogih nauka, na primer medicine i elektrotehnike, ne samo kozmetologije. Postoji velika verovatnoća da će nanotehnologija promeniti naš svet onako kako je to nekada uradio pronalazak električne struje.

Autor teksta: Lemić Marina, Kozmetičar-estetičar bachelor & make up artist, asistentkinja na Akademiji za estetiku i kozmetologiju Purity.

5 Comments

 1. Tanja

  26.12.2013. at 20:03

  Interesantno. 🙂
  Šta sadrže ti gelovi?

  • GospodjicaJ

   27.12.2013. at 20:32

   Draga Tanja,

   Najbolje je da se za detalje pomenute metode i preparate obratis samoj Akademiji za estetiku i kozmetologiju 🙂

 2. Pingback: Značaj pravilne higijene lica | Nega lica | Koža | Lice | Lepotica.rs

 3. Pingback: Uradi sama: Iz vašeg doma do rezultata kao nakon botoksa | Lepotica.rs

 4. Pingback: Maske za svaki tip kože sa sastojcima iz vaše kuhinje | Nega | Lepotica.rs

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!