Prirodni preparat za negu: sok od breze

Kada su u pitanju preparati za negu i isticanje lepote, priroda je jako darežljiva. Drugim rečima, u prirodi su već prisutni brojni vrlo efikasni preparati za negu, koje čak ne treba ni da prerađujete. Dovoljno je da ih samo prepoznate i na pravi način upotrebite.
Jedan od takvih preparata je sok od breze.

Šta je u stvari sok od breze?

Kao što smo već naglasili, sok od breze je potpuno prirodni preparat koji veoma efikasno možete upotrebiti u svrhu nege i isticanja lepote. Ovaj sok, nalazi se u unutrašnjosti stabla breze.
Da bi ste došli do njega, potrebno je da u proleće, kada se jave prvi pupoljci na brezi, na visini imeđu pola metra do metar od zemlje probušite stablo. Rupa koju ste probušili na stablu, treba da bude duboka oko pet centimetara, i prečnika tolikog da u nju možete da stavite cevčicu.

Cevčicu stavite tako da je ne gurnete do kraja dubine rupe koju ste probušili, već da između nje i tog kraja ostane bar jedan do jedan ipo centimetar. Drugi kraj cevčice koji je van stabla, stavite u flašu, a flašu privežite čvrsto uz stablo, kako tokom punjenja sokom ne bi pala i odvojila se od cevčice. Kada ste sve to uradili, sačekajte da prođe oko pet do šest sati.

Nakon tog vremena, flaša će biti puna brezinog soka. Kada je flaša puna, možete je zameniti drugom flašom koju ćete za narednih pet do šest sati takođe napuniti. Ono na šta treba da obratite pažnju, jeste da prestanete sa uzimanjem soka, kada dobijete količinu od tri do najviše četiri litra brezinog soka. Kada završite proces uzimanja soka, iz rupe u stablu izvadite cevčicu i to mesto zapušite voskom ili grančicom koja po dimenzijama odgovara dimenzijama rupe.
Iz jednog stabla breze, možete samo jednom u toku godine uzeti sok.

Kako se sok od breze koristi u svrhu nege i isticanja lepote?

Ovako dobijen sok od breze, prepun je hranljivih materija, kao što su minerali, vitamini i eterična ulja koja imaju blagotvorno delovanje na kožu i na kosu. Zato, količinu od tri do četiri litra soka od breze, u toku nedelju dana od dana dobijanja iz stabla, koristite za umivanje, za mazanje kože tela, za masiranje vlasišta i za natapanje kose posle pranja.

[adsense_inserter id=”12825″]

Na taj način, postići ćete sledeće rezultate:

– Rešićete se akni i bubuljica,
– Rešićete se svih oblika iritacija na koži (kao što su crvenilo ili osipi),
– Ubrzaćete zarastanje eventualno prisutnih ogrebotina ili posekotina na koži,
– Postići ćete odličnu hidrataciju kože,
– Okrepićete kožu neophodnim mineralima i vitaminima i to će rezultirati njenim blistavim i lepim izgledom,
– Sprečićete nastanak celulita,
– Uticaćete pozitivno na zdravlje kose, koju ćete baš kao i kožu obogatiti neophodnim mineralima i vitaminima,
– Ublažićete eventualno prisutne iritacije vlasišta,
– Rešićete se peruti,
– Uticaćete stimulativno na rast kose.

Ono što takođe želimo da naglasimo, jeste da ovaj prirodni preparat, možete i konzumirati. Na taj način, učinićete puno za zdravstveni balans u svom organizmu, a ujedno, stvorićete unutrašnje faktore koji će dodatno pozitivno uticati na lepotu vaše kože i vaše kose.

error: Content is protected !!