Rešenje za naelektrisanu kosu tokom zimskog perioda

By  |  0 Comments

Snežne pahulje i hladno vreme idealni su za prazničnu atmosferu, ali su loši saveznici vašoj kosi. Naelektrisana, lepršava kosa tokom zimskog perioda najveći je beauty problem na godišnjem nivou. Elektricitet u kosi se javlja kada je vazduh unutra i napolju suv ili zbog prekomernog kontakta sa vunenim džemperima, kapama, rukavicama. Lepotica.rs vam je spremila par mogućih rešenja za problem naelektrisane kose.

Promenite način sušenja i češljanja kose

Kad god ste u mogućnosti, ostavite da se kosa osuši prirodnim putem. Ukoliko morate koristiti fen, sušite kosu hladnijim vazduhom i udaljite fen od glave bar 20 cm. Koristite fen, ali i (drvene) četke sa jonizatorom, koji će neutralisati pozitivno naelektrisanje koje je odgovorno za lepršavost vaše kose i koji će hidrirati kosu.

susenje kose

Pre češljanja poprskajte kosu lakom za kosu. Koristite prirodne četke ili metalni češalj umesto plastične četke ili češlja, jer je manja verovatnoća da će se elektricitet javiti. Kada češljate opranu kosu, negativno naelektrisanje iz vaše kose se prenosi na četku ili češalj, ostavljajući (pozitivno naelektrisane) pramenove kose da se odbijaju jedan od drugog.

prirodna cetka

Serum

Redovno korištenje seruma smanjiće naelektrisanost kose. Malu količinu seruma utrljajte u dlan i nanesite ga na kosu (od polovine dužine kose do krajeva). Serum će obuzdati kosu, ali će i stvoriti zaštitnu barijeru preko kose i sprečiti pucanje/listanje vrhova, a kosa će vam biti sjajnija. Takođe, tokom dana kada nanosite kremu ili losion za ruke, prevucite namazane ruke preko vrhova kose kako biste smanjili naelektrisanje.

Obnovite prirodna ulja

Pojavu elektriciteta smanjićete održavanjem prirodnog ulja kose. Suva ili obojena kosa posebno je podložna naelektrisanju. Koristite hidratantne šampone namenjene za suvu kosu ili regenerator koji se ne ispira (sa silikonom ili maslinovim ili arganovim uljem) namenjen za oštećenu kosu. Jednom nedeljno uradite tretman vrelim uljem u frizerskom salonu.

tretman kose u salonu

Promenite način spavanja

Dodajte ovlaživač (alternative su keramička posuda sa vodom ili vlažan peškir na radijatoru) u spavaću sobu da biste povećali vlažnost vazduha i smanjili naelektrisanost. Umesto pamučne jastučnice koristite svilenu. Izbegavajte nošenje vunenih tkanina jer one povećavaju naelektrisanost kose.

*************************************************************************

Pratite svoj omiljeni ženski portal i na društvenim mrežama:

YouTube, Facebook, Instagram, Twitter.

*************************************************************************

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!