Prednosti antioksidanata za vašu kožu

Kada je u pitanju predivna i negovana koža i kosa, antioksidansi igraju veoma važnu ulogu. Antioksidansi su hranljive materije, koje sprečavaju oštećenja kože i kose, ali i pomažu da popravite štetu koju je telo pretrpelo. Vitamini, minerali i enzimi (poznatiji kao antioksidansi) čuvaju ćelije od oštećenja i od suštinske su važnosti za održavanje dugotrajne lepote i mladalačkog izgleda kože.


Antioksidansi kao deo beauty rutine

Probajte da uključite prehrambene proizvode bogate antioksidansima poput likopena, beta karotena, vitamina C, A i E u vašu redovnu ishranu. Neke od najpoznatijih namirnica koje su bogate antioksidansima su grožđe, kajsije, zeleni čaj, orasi, mahunarke, kukuruz, spanać, jabuke, kivi, žitarice, mleko, riba i morska hrana. Takođe, koristite kreme, losione i kreme za sunčanje, koje sadrže antioksidante.

Grozdje

Prednosti antioksidanata

Antioksidansi pomažu u učvršćivanju ćelija kože od slobodnih radikala. Pomažu u rastu i zaštiti ćelija, što je korisno za sprečavanje prevremenog starenja vaše kože.

1. Poboljšavaju cirkulaciju
Antioksidansi, posebno oni koji se nalaze u zelenom čaju, poboljšavaju cirkulaciju krvi i metabolizam ćelija, što je korisno u zaštiti kože od akni i bora.

zeleni caj

2. Zatezanje kože
Antioksidansi, kao na primer koenzim Q10, često se koriste za zatezanje kože oko osetljivih područja (gelovi i serumi za oči). Takođe se koriste i za regeneraciju zdravlja kože.

3. Protiv starenja
Starenje je prirodan proces i nije moguće učiniti da znaci starenja nestanu. Ali, moguće ih je smanjiti ili odložiti njihovu pojavu. Vitamini su odlični za vašu kožu i pomažu da držite bore i tamne fleke na odstojanju.

[adsense_inserter id=”12825″]

4. Oštećenja od sunca
Štetni UV zraci sunca skloni su da oštete naše ćelije kože. Antioksidansi pomažu u stimulaciji krvotoka i podstiču rast ćelija, a zauzvrat popravljaju sve vrste oštećenja nastala zbog sunca i poboljšavaju izgled vaše kože.

5. Zdrava kosa
Gubitak kose može biti povezan sa ishranom. Uključivanje antioksidanata u vašu svakodnevnu ishranu može da pomogne u sprečavanju gubitka kose i takođe će promovisati zdrav rast kose.

zdrava kosa

Antioksidantne maske

Maska za lice od crne ribizle i jogurta: četiri kašike soka od crne ribizle pomešajte sa dve kašike jogurta. Ako vam je koža suva, dodajte nekoliko kapi maslinovog ulja. Napravite glatku masu i nanesite je na lice. Sačekajte da se osuši i isperite lice hladnom vodom.

Maska za lice od zelenog čaja i kakaa: pomešajte sadržaj iz jedne kesice zelenog čaja sa četiri kašičice kakao praha. Dodajte kašiku meda i kašiku jogurta. Takođe, možete dodati i malo svežeg gela aloa vere. Napravite glatku masu i stavite je na vašu kožu lica i vrata. Maska će dati sjaj vašoj koži. Isperite masku nakon 30 minuta od nanošenja.

*************************************************************************

Pratite svoj omiljeni ženski portal i na društvenim mrežama:

YouTube, Facebook, Instagram, Twitter.

*************************************************************************

error: Content is protected !!