Voda sa limunom – Zašto je treba piti svako jutro?

By  |  0 Comments

Voda sa limunom je veoma jeftina a podmlađuje i održava sjaj vaše kože, pomaže u varenju, može pomoći da izgubite kilograme (sadrži samo 25 kalorija) i prepuna je vitamina C, ali i kalijuma, magnezijuma i gvožđa. Neka deo vaše jutarnje rutine postane da popijete čašu limunovog soka sa mlakom vodom, 15 do 30 minuta pre doručka. Pročitajte zanimljive informacije o prednostima tople vode sa limunom.

5 pozitivnih stvari koje donosi voda sa limunom

1. Pomaže pri varenju i detoksifikaciji

Atomska struktura soka od limuna slična je sokovima za varenje koji se nalaze u želudcu. Kao blagi diuretik, voda sa limunom pospešuje da jetra proizvede žuč koja pomaže da hrana glatko klizi kroz vaše telo i digestivni trakt. Pri tom vas čisti od neželjenih elemenata. Limunova voda takođe ublažava loše varenje i grčeve u stomaku. Kiseline u limunovom soku podstiču da vaše telo sporije obradi dobre stvari u hrani pri čemu nivo insulina ostaje stabilan, a vi dobijate više hranljivih materija od hrane koju konzumirate. Bolja apsorpcija hranljivih materija znači manje nadimanja.

2. Voda sa limunom je bogata vitaminom C

Vaše telo ne proizvodi vitamin C samostalno, već ga unosite u organizam pomoću hrane i pića. Srećom, limun je prepun vitamina C. Vitamin C stimuliše proivodnju belih krvnih zrnaca koja su od vitalnog značaja za ispravno funkcionisanje vašeg imunog sistema. Kao antioksidant, vitamin C štiti ćelije od oksidativnog oštećenja. Takođe, vitamin C pomaže imunom sistemu da drži na odstojanju prehlade i gripe.

limun

3. Podmlađuje kožu i isceljuje telo

Antioksidanti iz vitamina C koji unosite pomoću vode sa limunom dvostruko su dobri za vas. Oni se bore protiv oštećenja izazvanih zbog slobodnih radikala pri čemu održavaju vašu kožu svežom, čistom i odmornom. Unošenje vitamina C pijenjem limunove vode, takođe pospešuje da telo proizvodi kolagen koji je od suštinskog značaja za mlađi izgled vašeg lica i smanjenje bore.

4. Pomaže da se rešite suvišnih kilograma

Svakodnevno pijuckanje vode sa limunom može vam pomoći da izgubite kilograme. Limun sadrži pektin (vrsta vlakna koja se nalazi u voću) koji produžava osećaj sitosti. Takođe, kada ste čak i blago dehidrirani, podložni ste dobijanju glavobolje, umoru i lošem raspoloženju. Svakodnevna upotreba limunove vode omogućava vašem telu da ostane hidratisano i pruža osećaj sreće.

dijeta

5. Podiže energiju i raspoloženje

Preskočite jutarnju kafu. Voda sa limunom može da poveća nivo energije bez kofeina. Naše telo dobija enrgiju iz atoma i molekula u hrani. Kada negativno naelektrisane jone, kao one koji se nalaze u limunu, unesete u probavni trakt, kao rezultat dobićete povećanje nivoa energije prirodnim putem. Pored toga, sam miris limuna smanjuje nivo stresa i poboljšava raspoloženje.

*************************************************************************

Pratite svoj omiljeni ženski portal i na društvenim mrežama:

YouTube, Facebook, Instagram, Twitter.

*************************************************************************

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!