3 najbolja makeup trika za masnu kožu

By  |  0 Comments

Naša koža sama od sebe proizvodi prirodno ulje, a s obzirom da neki od nas imaju više lojnih žlezda na licu od drugih, posledica tog prirodnog procesa je masna koža. Ovaj tip kože zahteva posebnu negu, ali i pažljivu primenu šminke kako ne biste imali onaj frustrirajući efekat isijavanja. Makeup trikovi za masnu kožu koje vam otkrivamo u današnjem tekstu će vam omogućiti da postignete željeni izgled, ali i da vaša šminka bude postojana.

Iako su prirodna ulja dobra za vašu kožu – usporavaju stvaranje bora u ranim godinama vašeg života, njene negativne strane, kao što su proširene pore, neugodan sjaj, česta pojava akni i upala kože, lako vam mogu pokvariti raspoloženje. Makeup trikovi za masnu kožu olakšaće vam suočavanje sa ovim svakodnevnim problemima.

Najbolja makeup rešenja za masnu kožu

Prajmer za lice

Kada birate prajmer za lice, opredelite se za bazu koja odgovara vašem tipu kože, odnosno podlogu koja je namenjena za mešovitu ili masnu kožu. Osim što ćete pomoću prajmera matirati lice – upiti višak prirodnog ulja i kontrolisati lučenje sebuma, kada nanesete bazu preko hidratantne kreme, a pre ostatka šminke, produžićete trajanost vaše šminke, ali i smanjiti pojavu pora.

Naš predlog je City Color Prajmer u spreju

prajmer za sminku city color

 

Translucent puder

Kako biste sprečili sjaj, pokrili i maskirali sitne nedostatke na koži lica, savršeno ujednačen, mat izgled obezbediće vam translucent puder. Vrlo je bitno da translucent puder nanosite – posle prajmera, tečnog pudera za masnu kožu i korektora – pomoću četke i u manjim količinama, posebno vodeći računa da ga aplicirate na problematičnu T zonu. Umesto translucent pudera možete koristiti i DIY puder napravljen od kukuruznog skroba koji će doprineti finalnom izgledu našminkanog lica, ali i pojačati postojanost šminke.

Naš predlog je City Color HD Loose Powder

transparentni puder

nega masne koze

Pogledajte i: Izbegavajte da radite ovo ako imate masnu kožu!

 

Papirići za matiranje

Ako primetite da vam lice tokom dana sija, a ne želite ili nemate vremena da nanosite dodatni sloj pudera, pokupite višak sebuma sa kože lica laganim tapkanjem papirića za matiranje.

Iznenadićete se velikom moći upijanja ovog sredstva za brzo matiranje kritičnih delova, ali i činjenicom da papirići za matiranje neće skinuti slojeve šminke koji su ispod masnoće. Takođe, možete ih korisiti i pre i nakon korišćenja šminke.

 

 

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!