5 make-up trendova iz 2022. na koje treba da zaboravimo

Instagram/Printscreen

Pošto je 2022. godina iza nas,sada je ono vreme godine kada sabiramo utiske – a to se odnosi i na minule trendove šminkanja! Iako su neki viralni make-up trendovi doneli zanimljive trikove, ipak većina njih zaslužuje da ostane u 2022 .godini. Zato smo sastavili listu make-up trendova za koje smo srećni da ih više nećemo viđati u 2023!

Ovo su trendovi koji treba da ostanu u 2022.

#1: Brijanje obrva

Evolucija obrva je išla od najčupavijih, pa sve do jedva vidljivih obrva,a poslednji trend iz 2022. bio je njihovo brijanje! Jasno vam je zašto je ovaj trend za izbegavanje – potrebni su meseci da ih ponovo pustite. Osim toga, što ste stariji, obrve će sporije rasti, a tu je naravno rizik od posekotina i upala ove oseltjive kože. Zato nikako ih nemojte brijati!

View this post on Instagram

A post shared by MAC MUA (@macsmakeupp)

#2: Vampirska koža

Svi fanovi “Twilight” sage znaju da je ovaj trend podrazumevao mešanje šljokica ili tečnog hajlajtera sa tečnim puderom, kako bi se postigao iridescentni izgled kože poput Edvarda Kulena. Svi volimo svetlucavu kožu, ali šljokice u tečnom puderu su ipak nešto što želite da sačuvate za maskenbal.

Povezano: Make-up trendovi za zimu 2022/23. koje ćemo svi nositi

#3: Pegice od kane

Fejk pegice su veliki trend, posebno otkad su izmišljene i olovke koje lako crtaju ove ljupke tačkice po licu. Ipak, jedan od poslednjih TikTik trendova iz 2022. podrazumevao je crtanje pegica kanom. Ovo je bilo problematično iz više razloga: kupovna kana sadrži boje i hemikalije, i nikako nije namenjena licu.

#4: Lubrikant kao prajmer za šminkanje

Instagam i TikTok make-up gurui očigledno neće prezati ni pred čim kako bi postigli “glass” skin efekat. Content kreatori na ovim platformama posegnuli su čak za lubrikantima, koji zbog svoje gel teksture koži daju “dewy” finiš, a navodno čine da šminka duže traje na koži. Dermatolozi nikako ne odobravaju ovaj trend, jer su ovi proizvodi često na bazi ulja i sastojaka koji mogu zapušiti pore. Neko će možda reći da su lubrikanti bezbedni za korišćenje na licu, jer se koriste na intimnim delovima tela, ali ne treba zaboraviti da oni sadrže teža ulja, poput ricinisuovog i bademovog. Kada preko nanesete kremu, SPF faktor i šminku, dobijate recept za katastrofu.

#5: Lažni podočnjaci

Skincare industrija je toliko masivna, sa proizvodima koji rešavaju doslovno sve probleme, a onda se make-up influenseri doesete da ih iskoriste kako bi kreirali lažne podočnjake. Ovaj trend je naravno, započeo na TikToku, a kreirala ga je korisnica Sara Karsten, kako bi prihvatila tamne kolutove oko očiju, sa kojima se bori godinama. Ideja je bila da se akcentuju i prigrle svoje crte lica, međutim, influenseri su sa ovim malo preterali, kreirajući lažne tamne kolutove i kesice ispod očiju.

Šta vi kažete na ove neobične make-up trendove iz 2022. godine?

error: Content is protected !!