5 najčešćih mitova o šminkanju – definitivno razbijeni!

By  |  0 Comments

Hiljade i hiljade make up saveta na internetu. Čini vam se da više ne znate šta smete a šta ne u šminkanju. Hajde da konačno razbijemo 5 najčešćih mitova!

5 najčešćih mitova o šminkanju

 

1.   Ruž i lak za nokte u istoj boji  ….. hm, ne nužno

Lak za nokte uopšte ne mora da bude iste boje kao i ruž. Štaviše. Oni mogu biti kompatibilni, ali identična nijansa deluje kao da ste se previše trudili i sve baš do detalja složili. Oslobodite se i krenite: neka budu sličnih nijansi ili potpuno različiti, a nekako kompatibilni. Jarko crveni ruž podnosi čak i natural manikir, a crni lak za nokte odlično ide uz nude mejkap. Uz smoky eyes  možete nositi i zeleni manikir. Posmatrajte celovitu sliku, a ne detalje.

lakovi za nokte

 2 . Rumenilo  ispod jagodica? No no

Rumenilo je tu samo za finiš – NA jagodicama. Danas se lice senči – konturisanjem. Za par nijansi tamnijom od boje kože izvlačite u liniji koja se stvori onim čuvenim uvlačenjem obraza ustima. Izvučete tamniju liniju (možda i bronzerom ), a na jagodice celom površinom ide par nijansi svetlija i to je onda hajlajting.  Tek na vrh jagodica stavlja se rumenilo, u boji koja licu daje svežinu.

rumenilo

Preostala 3 mita o šminkanju pogledajte na sajtu make-up.rs

 

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!