7 make up trikova za mršavije lice – Usvojite ih odmah!

make up trikovi za suzavanje lica

Šminka može da se koristi za kreiranje optičke iluzije. Upotreba pudera, bronzera i ostalih alatki za konturisanje može promeniti nečije crte lica na besprekorno nezamisliv način. Saznajte kako da vaše lice izgleda mršavije, kako da poboljšate vaše omiljene karakteristike i da se igrate sa proporcijama – jednostavno primenjujući 7 make up trikova.

Većina žena izgleda veoma drugačije bez šminke, što je posebno vidljivo kod poznatih osoba. Svako od vas je u stanju da stvori optičku iluziju za mršavije lice, ako znate pravilno da koristite proizvode pred vama i ukoliko usvojite ovih 7 make up trikova.

Make up trikovi za vizualno mršavije lice:

1. Ispravno senčenje

Ono što mnoge devojke, koje su nove u svetu šminkanja, ne shvataju – tamne nijanse umanjuju i stanjuju pojedine delove, dok ih svetle ističu. Koristite mat bronzer koji je za nijansu ili dve tamniji od boje vaše kože da smanjite crte lica koje želite, dok će bronzer koji je za nijansu ili dve svetliji od vašeg tena promeniti oblik vaših jagodica, nosa, čela i brade. Možete koristiti kremaste ili proizvode u prahu, ali četke su obavezne jer ne želite ostaviti mrlje za sobom.

A photo posted by @makeup.kara on

2. Puder umesto bronzera

Umesto toplije nijanse bronzera, opredelite se za više neutralne nijanse pudera – bolje će se uklopiti u vaš prirodni izgled nego bronzer. Konturisanje bi trebalo da bude suptilno, urađeno sigurne ruke i bez ostavljanja mrlja iza sebe. Puder se nanosi duž linije rasta kose kako bi posvetlili ostatak lica – pomerite se od luka obrva prema slepoočnicama, pa do hrskavice uha i uglova usta. Ako želite suziti nos – kistom nanesite tamni puder sa obe strane, od obrva ka nozdrvama, a hajlajter nanesite iznad nosa između obrva povlačeći liniju dole ka ​​centru nosa.

3. Rumenilo na pravom mestu

Stvorite iluziju tanjih obraza nanošenjem rumenila u dijagonalnim linijama od centra obraza prema uhu. Fokusirajte se na spoljašnje delove lica i rumenilo nanesite na jagodišnu kost jer što više nanesete rumenilo na obraze, oštrije će vaše jagodice izgledati. Završite šminkanje prevlačenjem hajlajtera preko vrhova jagodica.

Povezano: Da li ste probale ove neobične beauty trendove!

4. Guste obrve

Koliko god čudno zvučalo, uglaste deblje i punije obrve utiču da lice deluje mršavije. Što prirodnije obrve izgledaju, to je bolje za efekat koji pokušavate da napravite od njihove debljine. Takođe, stvarajući veći, izraženiji luk, izbalansiraćete okruglije lice i istegnuti lice više vertikalno prilikom konturisanja.

5. Fokus na očima

Jedna stvar je remek delo kod prirodnog make up look – usne su bezbojno sjajne ili ružičaste, dok oči postaju fokus vašeg lica. Kada usne izgledaju punije/veće ili imaju previše boje mogu naglasiti okruglost lica. S druge strane, kada ostavite usne na miru i učinite trepavice punijim i dužim, uz korišćenje ajlajnera da oči izgledaju veće, ostatak lica će automatski izgledati istanjen i trebaće vam vrlo malo konturisanja da biste dovršili optičku iluziju za mršavije lice.

6. Mačkaste oči

Mačkaste oči su atraktivne i to sa dobrim razlogom – iscrtavanjem tamne nijanse ajlajnera na spoljnoj ivici oka i blagim izvlačenjem linije naviše ka slepoočnici ostatak lica će izgledati uži. Naravno, trebate biti oprezne da ne preterate, ali ovo je definitivno look za koji se trebate odlučiti ukoliko želite da izgledate mršavije u licu. Mačkaste oči stvaraju trouglast oblik lica – menjaju svojstven oblik lica ističući oči efikasno odvlačeći fokus daleko od donjeg dela lica.

7. Naglasite centar lica

Ukoliko želite da vam lice izgleda duže, naročito ako se radi o okruglom obliku lica umesto pravougaonom – naglasite centar lica, počev od vrha na sredini linije rasta kose krećući se prema nosu i Kupidonovom luku  iznad gornje usne. Takođe možete istaći malo i sredinu brade kako bi umanjili njen stvarni izgled. Na ovaj način ćete skrenuti pažnju sa širine lica i staviti u fokus dužinu lica stvarajući iluziju uže konstrukcije.

Povezano: 5 TOP saveta za savršeno konturisanje lica!

error: Content is protected !!