„Bold lips“ – novi trend šminkanja usana u 2017. godini

By  |  0 Comments

„Bold lips“, trend šminkanja usana, ima tendenciju da postane jedan od omiljenih trendova u 2017. godini, jer se već na samom početku godine pokazalo da je masovno prihvaćen.

Dame širom sveta, već su počele da primenjuju tehnike šminkanja usana koje ovaj trend nalaže. Kako ne biste ostale „korak iza sveta“, mi ćemo vam pomoći da otkrijete sve tajne „bold lips“ trenda šminkanja usana.

Šta tačno predstavlja „bold lips“ trend šminkanja usana?

Kada se prevede sa engleskog, termin „bold lips“ koji označava naziv ovog trenda šminkanja, doslovno znači „smele usne“ ili „odvažne usne“, pa se shodno tome trend „bold lips“ najpreciznije može definisati kao trend koji diktira obavezu da vam usne izgledaju upravo tako, smelo i odvažno.

„Bold lips“ podrazumeva da prilikom šminjanja usana treba da formirate takav efekat da vam usne postanu dominantne, odnosno da privuku pažnju. Da bi usne izgledale dominantno i da bi privukle pažnju, potrebno je da na njih nanesete ruž u što smelijoj boji odnosno nijansi. Konkretno, preporučuje se upotreba ruževa u drečavim nijansama, kao što je drečavo crvena, drečavo pink ili drečavo narandžasta nijansa. Zatim, preporučuje se i upotreba ruževa u braon ili crnoj nijansi, kao i upotreba ruževa u tamno ljubičastoj ili zagasito bordo nijansi.

Bez obzira za koju boju ili nijansu ruža da se odlučite, ono što je takođe važno kako bi se postigao „bold lips“ efekat šminkanja, jeste da usne budu besprekorno uredno uokvirene, tačnije da ivice usana budu jasno definisane. Takođe se preporučuje i da preko ruža nanesete sjaj za usne, kako bi se efekat ovakvog načina šminkanja pojačao odnosno kako bi intezitet njihove boje bio dodatno naglašen.

Ukoliko boju, odnosno nijansu ruža koji ste koristili sa postizanje „bold lips“ efekta šminkanja, uskladite sa bojom, odnosno nijansom laka za nokte, to će dodatno predstavljati pravi pogodak i bićete apsolutno u trendu.

Povezano: Makeup TRIK – Kako da napravite novu nijansu od starog karmina!

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!