“Cosy Girl” estetika je novi beauty trend za ušuškanu jesen!

cosy girl

Kada govorimo o trendovima, više ne možemo koristiti reč “trend”, već “estetika”, ako je sudeći prema celoj 2023. godini. Nju smo započeli “vanilla girl” estetikom, dok je celo leto bilo u znaku “strawberry girl” estetike, a sada je “cosy girl” trend tu da zauzme jesen. Naravno, na Internetu je puno debata da li su nam potrebni ovakvi “površni” trendovi, ali zar moda nije upravo eksperimentisanje sa izgledom, dok ne nađete ono što vama odgovara. Zato u nastavku saznajte sve o “cosy girl” estetici.

Šta je to “cosy girl”?

Ako vas uzbuđuje nošenje krupnog pletiva, latte kafa sa bundevom i tople jesenje palete – čestitamo, vi ste “cosy girl”. Ova estetika nam pruža mogućnost da prigrlimo ušuškani jesenji vibe, koji znači poigravanje sa udobnim tonovima i tekturama. Kardigani, kašmir i topli materijali su baš ono što će vam biti potrebno, kao i tonovi karamele, kamile, café au lait, moche itd.

Kakva je to “cosy girl” lepota?

Što se tiče beauty rutine, ista “cosy” pravila važe i ovde. Ušuškani, topli tonovi i teksture se nanose na kožu, oči i usne. Kako budemo gazili sve dublje u jesen, očekujemo pojavu beauty trendova sa nijansama cimeta, karamele i tamne čokolade. Što se tiče tekstura, viđaćemo mekane kašmirske finiše, koji će zameniti mega-sjajnu kožu koju smo promovisali letos. Ovo znači “blurovan”, usavršen ten sa matt finišom. Zaboravite super blistavi sjaj letnje kože. Jesen će se vrteti oko nosivih i laskajućih mekih finiša za vaš ten.

U nastavku se inspirišite sledećim primerima:

#1: Matirana koža

Smanjite sjaj u puderu, i nabavite neki sa satenskim mat finišem, koji će kreirati “cosy” ten.

#2: Tonovi karamele

Ovo je “najukusniji” make-up trend za jesen, koji šminkanje vodi u još ušuškaniji nivo.

#3: Ajlajner inspirisan životinjama

Ove jeseni, ajlajner će pokušati da dočara oči srne ili mačke, ili za one malo smelije – izgled sove, poput onog iz 60-ih.

#4: Spicy tonovi

Iako “začinski” tonovi nisu ništa novo za jesen, ali su ipak veoma “ušuškani” i efikasni. Malo cimeta, đumbira i muskantnog oraščića preko očiju, obraza i kapaka je siguran način da u svoju šminku dodate malo jesenjih boja.

#5: Smeđi pink tonovi

Ako ne preferirate boje začina i čokolade, možete se držati pink tonova, ali u jesenjoj verziji. Probajte blago prigušene roze-smeđe podtonove senki, ruževa i olovaka za oči, za pravi jesenji izgled.

Pročitajte još i: “Matcha Latte” je novi trend sa TikTok-a

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!