Depotovanje senki: Mini-vodič i uputstvo kako da napravite svoju paletu

depotovanje senki

Ako ste neko ko stalno gleda make-up tutorijale na internetu i pratite poznate make-up gurue, verovatno ste čuli za depotovanje senki. Ova korisna tehnika podrazumeva vađenje mono-senki iz plastičnog pakovanja i njihovo stavljanje u posebne velike palete, kako bi vam sve boje bile na dohvat ruke. Ako želite da savladate ovu veštinu, u nastavku vam donosimo postupak za depotovanje senki.

Šta je depotovanje senki?

Kada kupite senke za oči, bilo da su u pitanju palete ili single senke, svaka nijansa se nalazi u metalnom pot-u (tanjiriću). Depotovanje podrauzumeva vađenje svakog ovog metalnog pana i njegovo prebacivanje u alternativno pakovanje.

depotovanje senki

Da li bi trebalo da depotujete senke za oči?

Depotovanje je za vas ako… želite više travel-friendly opciju. Nekada, palete senki, pa čak i mono-varijante mogu biti kabaste i dizajnirane za estetski ugođaj, pre nego za praktičnost. Ako vam senke za oči zauzimaju previše prostora ili njihovo pakovanje nije tako dugotrajno kao što bi ste želeli da bude, depotovanje senki će omogućiti da prebacite omiljene nijanse u kompaktnije pakovanje.

Depotovanje je za vas ako… želite da kreirate custom-made paletu prilagođenu vama. Hajde da budemo iskrene – u svakoj paleti imate barem nekoliko nijansi koje ne koristite. Jedan od najboljih raloga da depotujete senke za oči jeste kako biste kreirali jednu paletu koja sadrži sve vaše omiljene nijanse. Čak možete mešati senke različitih brendova sa različitim formulama i kreirati tako jedinstvenu paletu prilagođenu vama.

Depotovanje je za vas ako… ste potrošili ili “udarili pan” na nekoliko nijansi. Ako možete da vidite metalno dno senke za oči, onda znači da ste potrošili značajnu količinu ovog make-up proizvoda. Bilo da vam je ostalo još malo, ili ste potpuno potrošili određene nijanse, depotovanje vam omogućava da prebacite jedva korišćene i nove nijanse u posebnu paletu. Na taj način, nećete nositi sa sobom celu paletu, koja je delimično prazna.

Povezano: 7 načina da nanesete senke za oči za baš svaku priliku

depotovanje senki

Kako da depotujete senke?

Korak #1: Zagrejte senku

Obično su metalni panovi sa senkama zalepljeni u svoje plastično ili kartonsko pakovanje. Počnite sa depotovanjem, tako što ćete otopiti lepak kojim je pan zalepljen za pakovanje. Zagrejte paletu ili pakovanje senke odozdo uz pomoć fena za kosu ili ga stavite na vruću presu za kosu. Samo se postarajte da pakovanje senke za oči nije zapaljivo.

Korak #2: Izvadite senku

Sada je vreme da uklonite metalni pan iz plastičnog pakovanja senke. Lak način da ovo uradite je uz pomoć oštrog predmeta, noža, metalne špatulice, metalne turpije itd. Ako je pan već popustio, lako ga možete izvući uz pomoć pincete iz pakovanja. Ako se pan teško vadi, zagrevajte ga još iznad izvora toplote.

Korak #3: Ubacite senke u novo pakovanje

Sada kada ste povadili panove, vreme je da senkama nađete novi dom. Možete kupiti prazne velike magnetske palete, ili kupiti običnu plastičnu praznu paletu i magnetne stikere. Ove stikere možete zalepiti za svaki pan i tako ih zakačiti unutar prazne metalne palete ili kutijice sa poklopcem.

depotovanje senki

Pročitajte još i: 8 neočekivanih upotreba senki za oči

error: Content is protected !!