#TrendAlert: “Glassy Blush” kao ultimativni make-up trend za proleće!

"glassy blush"
Instagram/Printscreen

Posle duge, hladne zime, ne možemo dočekati toplije dane, kožu poljubljenu suncem i blistavu sjaj kože. Do leta, ipak moramo da “fejkujemo” taj sjaj – zato upoznajte novi make-up trend koji se zove “glassy blush”. U slobodnom prevodu – staklasto rumenilo, ovaj trend predstavljaju ružičastu varijaciu na temu “glass skin”. U nastavku saznajte sve o ovom trendu, i kako da ga same rekreirate!

Tutorijal u 3 koraka

Korak #1: Pripremite kožu

“Glass Blush” trend se bazira na pripremi kože. Za ovaj look je najvažnije da koža bude jedra i hidrirana. Nanesite prajmer za hidrataciju ili ulje, koje će dati vašem tenu blistavu podlogu. Predlažemo vam kombinaciju hidratantnog prajmera i jedne kapljice ulja, koju ćete utrljati u kožu i pustiti da se dobro upije.

Korak #2: Nanesite kremasto rumenilo

Najvažniji korak za ovaj trendy look je kremasto rumenilo. Važno je da nanesete kremastu formulu rumenila, jer koži daje dewy look. Nabavite rumenilo koje ima laganu formulu, sa pigmentovanim finišem, koji se lako može nadograditi. Kako biste naneli ovaj proizvod, utapkajte ga nežno u kožu, uz pomoć prstiju. Pokupite malo proizvoda srednjim i domalim prstom, i potom nežno protrljajte prste, kako biste zagrejale proizvod, i dobile glatku aplikaciju.

Povezano: Kako da od polomljenog rumenila napravite kremasto?

Korak #3: Napravite staklast efekat

Konačno, na redu je da kožu učinite staklastom. Najbolji način za ovo jeste da nanesete prozirni balzam ili ulje na vrhove jagodica, kako biste dobili reflektujući efekat. Uvek koristite kremaste ili emolijentne proizvode, za “glass” efekat , a nikada praškaste. Koliko god da su blistavi, praškasti proizvodi nikad neće dati taj mokar izgled stakla na koži. Nanesite izdašnu količinu balzama za negu kože ili ulja, i look završite sprejem za fiksiranje šminke sa “dewy” efekatom.

Vaš “glassy blush” izgled staklanog rumenila je gotov!

Pročitajte još i: Sveže, romantično i prirodno – 10 make-up trendova za proleće 2021!

error: Content is protected !!