Kako da stilizujete čupave obrve: Donosimo 6 saveta šminkera

čupave obrve

Sezonama unazad, čupave, “bushy” obrve su u trendu, pa i čak sada kada se tanke vraćaju u modu. Iako svaka od nas pokušava na sve načine da dobije izgled gušćih i punijih obrva, postoje one dame koje su prirodno nadarene čupavim obrvama. U tom slučaju, problem postaje njihovo stilizovanje, posebno su dlačice teško ukrotive. Zato vam u nastavku donosimo 6 saveta za stilizovanje čupavih, “bushy” obrva.

Kako stilizovati čupave obrve?

Savet #1: Odaberite oblik

Pre nego što počnete išta, odlučite se za željeni oblik obrva. Dozvolite obrvama da izrastu u naredne dve nedelje, pre nego što počnete da ih oblikujete. Zato ih nemojte čupkati, šišati niti depilirati u međuvremenu. Ovo će biti malo dosadno u početku, ali ćete tako dobiti puno, gusto platno s kojim možete raditi.

Dodatno, odaberite oblik obrva prema obliku lica – vodič o tome možete pročitati OVDE.

čupave obrve

Savet #2: Oivičite oblik obrve

Kada ste konačno odlučili za željeni oblik obrve, koristite olovku kako biste iscrtali njihovu skicu. Ne brinite oko toga da li je liija precizna, jer ćete je samo koristiti kao vodič za oblikovanje i čupkanje.

Savet #3: Ičešljajte i ošišajte višak obrva

Uvek je važno da skratite predugačke dlačice obrve, kako biste eliminisali problem dlačica koje štrče tokom dana. Počnite išečšljavanjem dlačica ka gore, koristeći spoolie četkicu. Potom, malim makazama, koje su posebno namenjene za obrve, skratite višak dlačica koje vire van oblika. Skratite malo po malo, kako ne biste preterali. Nastavljajte da ih češljate između poteza.

Savet #4: Pincetom počupkajte višak

Kao što možete pogoditi, sledeći korak je čupkanje neželjenih dlačica pincetom. Pažljivo iščupkajte sve dlačice koje vire van iscrtanog oblika, za čist, ispolirani izgled obrva. Postarajte se da ovo radite na prirodnom svetlu, uz uveličavajuće ogledalo. Uvek lagano počnite uklanjanje dlačica – lako ćete dodati.

čupave obrve

Savet #5: Obrišite icrtanu liniju

Sada kada ste ošišali i iščupkali obrve, možete obrisati iscrtanu liniju od pre. Koristite maramicu za skidanje šminke, ili štapić za uši umočen u malo micelare vode, kako biste uklonili tragove olovke.

Savet #6: Stilizujte gelom ili maskarom za obrve

Sada kada je preliminarna priprema za stilizovanje obrva završena, možete ih ukrotiti uz najbolje proizvode za obrve. Pošto su čupave obrve već debele i guste, potrebna je jako malo količina proizvoda koja će ih držati na mestu. Gel za obrve ili maskara su savršeni, jer su voskasti, pa će držati dlačice na mestu, isto poput gela za kosu.

Pročitajte još i – 6 trikova sa olovkom za oči koje svaka žena mora znati

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!