7 najboljih make-up saveta za letnje šminkanje

letnje sminkanje

Vaš tečni puder se topi sa lica, senka za oči se uvukla u pregibe kapka, a usne su toliko suve da se ljušte? Ovo vam zvuči poznato? Po tome sigurno znamo da je leto zvanično stiglo, a sa njim i temperature koje tope šminku. Ipak, iako je letnji vazduh okrutan prema našoj šminki, postoje određeni trikovi kako možemo da “doskočimo” visokim temperaturama. U nastavku pogledajte najbolje savete za letnje šminkanje!

Najbolji saveti za letnju šminku

#1: Matirajući prajmer kao podloga

Kako biste produžili trajnost šminke na licu, obavezno koristite prajmer sa efektom matiranja! Iako se tokom zime možete “provući” samo sa dnevnom kremom ispod šminke, tokom leta je bolje da imate matirajuć proizvod u rukavu!

#2: Koristite tečni hajlajter

Učinite vašu kožu zanosno blistavom, i povratite joj malo sjaja posle svih ovih matirajućih make-up proizvoda, uz tečni hajlajter! Tečni ili kremasti hajlajter daje blistavi sjaj, koji je idealan za letnje šminkanje. Nanesite ga tapkanjem prstima ili blendanjem malom četkicom.

hajlajter

#3: Zamenite karmin uljem za usne

Mat karmini traže veliku preciznost prilikom aplikacije, što je ipak previše za vrele letnje dane (setite se da nikako ne izgledaju dobro kada se razmrljaju van linija usana). Sjajevi za usne daju efekat lepljivosti, što je još gore, kada su temperature visoke. Kompromis? Probajte tonirana ulja za usne, sa blagom bojom, koja hidiriraju kožu usana i dozvoljavaju laganu aplikaciju, bez “sirupastog” finiša.

#4: Recite NE tečnom puderu

Ako ste osoba koja ne izlazi iz kuće bez dobrog sloja tečnog pudera, leto je godišnje doba kada ćete želeti da preskočite ovaj proizvod. Umesto njega, nabavite BB kremu sa SPF zaštitnim faktorom, jer ćete u jednom proizvodi dobiti lagani osećaj, zaštitu od sunca i hidriranu kožu!

#5: Nabavite sve moguće make-up proizvode sa SPF faktorom

Iako će vam ovo zvučati možda preterano, verujte nam da – nikad nije dosta SPF zaštite! Iako ste naneli SPF toniranu kremu, neće škoditi i ako vaš prajmer, bronzer ili senka za oči pružaju zaštitu od štetnog dejstva UV zraka. Imamo jednu kožu, a ona pamti sva zračenja!

#6: Nabavite vodootpornu olovku za obrve

Ako obožavate da popunjavate obrve olovkom, i to vam je omiljena metoda za pune i raskošne obrve, predlaženo vam da leti pređete na vodootporne olovke. One imaju fantastičnu postojanost u svim letnjim uslovima (sunce, vlaga, kiša), i ostaju na obrvama tokom celog dana.

olovka za obrve

#7: Pređite na tople make-up tonove

Iako volimo ružičaste boje za leto ili tamno ljubičaste za jesen, tokom leta je poželjno da pređete na tople tonove senki, rumenila, bronzera! Potražite raskošne nijanse breskve, korala, narandžasti ili tople crvene nijanse, za pravi “sunkissed look”.

error: Content is protected !!