MAC Studio Fix puder u kamenu – Original vs kopija

By  |  0 Comments

MAC šminka je kvalitetna i samim tim nije jeftina. Zato je važno da ono što dobijete ne bude loša kopija. Ako želite da naučite kako da “prepoznate” original od kopije MAC Studio FIX pudera u kamenu, onda je ovo pravi tekst za vas!

Online kupovina je sastavni deo današnjice. U razvijenim zemljama to lepo fukcioniše, ali kod nas još uvek mali je broj onih koji se usuđuju da priušte sebi nešto na taj način. Nekolicina je imala loše iskustvo sa našom carinom, neki su prevareni, a neki su prijatelji, poznanici ili rodbina prethodno pomenutih. Kao i za sve ostalo ljudi su prona[li lakši način. Moglo bi se reći da je prodaja preko socijalnih mreža veoma unosan biznis. Nema poreza, carine, a i može se bez kontrole prodati sve i svašta.

I ovde postoje oni koji rade svoj “posao” kako treba i to stvarno funkcioniše, a postoje i oni koji hoće da se obogate preko noći. Ovaj tekst je u korist onih, koji rade svoj posao kako treba.

Na facebook-u postoji mnoštvo stranica koje nude ORIGINAL šminku (uglavnom MAC, Dior, Chanel, Lancome…). Na tim stranicama uvek su cene znatno niže nego u parfimerijama. Onako na prvi pogled nam se učini da je to lepa ušteda, ali kako da znate da li je ono što oni nude stvarno original?

Koliko puta ste videli neki lep puder, karmin, rumenilo ili paletu senki po veoma niskoj ceni. Pa ko ne bi posegnuo za novčanikom na popust od 50, 60 ili 70%?

Sa strane gledajući, čini se da devojke nisu imune kada je MAC u pitanju. Vešti trgovci ništa ne prepuštaju slučaju, pa su tako napunili mnoštvo profila sa “ORIGINAL MAC” šminkom.

Ako niste stručnjak i ne možete da prepoznate šta je original, a šta kopija dajemo vam jedan savet. Na internetu postoje tekstovi i snimci kako prepoznati original od kopije (za odredjene proizvode) pa pre nego što naručite pokušajte da pronadjete i vidite da li je šminka zaista original. Nemojte dozvoliti da vas ubede da je šminka rađena za drugo tržište.

Detaljan vodič za “prepoznavanje” original MAC Studio FIX kamenog pudera

PRVO i najuočljivije kada vidimo ova dva pudera je razlika u boji plastike. Ako se malo zagledate videćete da originalna MAC ambalaža ima po sebi sitne zelene tačkice, dok je kod kod kopije skroz crna. MAC svoju ambalažu pravi sa tim sitnim zelenim tačkicama što možete primetiti takođe kod četkica.

mac kameni puder

mac puder u kamenu

mac cetkica za sminku

****************************************************************************

Gledajući  sliku (dole) zaključujemo da su se plagijatori potrudili i vodili računa i o detaljima. Na osnovu ovog teksta ne možete da zaključite da li je original (gornja slika) ili kopija (donja slika).

mac kameni puder

Ovde možete da vidite još jedan propust. Na proizvodu levo (kopija) vidimo neku oznaku, dok na proizvodu desno (original) te oznake nema.

kameni puder

Ako ambalažu krenemo da okrećemo i zagledamo, naići ćemo na veoma lošu izradu. Iako se već po dodiru oseti razlika, za one koji ne prave razliku, evo i vizuelnog dokaza. Originalna ambalaža (gore) je mnogo preciznije i urednije izrađena.

kameni puder

mac

kameni puder

mac puder kameni

Kada otvorite deo gde se nalazi sundjer, sa gornje strane takodje postoji oznaka kod originala, dok kod kopije to nije slucaj.

mac original i kopija

Ista stvar i sa unutrašnje, donje strane. Oštro oko će ovde primetiti i razliku u izradi ovih sitnih rupica.

mac puder

****************************************************************************

Kada pogledamo sunđer, primetićemo da je original zaobljen, dok kopija ima ostru ivicu.

mac kameni puder

Pri zatvaranju kutije kod originala se čuje jasan i oštar “klik”, a takav je i osećaj u ruci.

kameni puder

mac kameni puder

original mac puder

Na slici gore takođe se vidi razlika u kvalitetu izrade.

kameni puder mac

Ako vam sve ovo nije bilo dovoljno evo još jedne bitne razlike. Kada se kutijica otvori, miris pudera kod kopije je intenzivan i slatkast, dok se kod originala miris jedva oseti.

Savet za kupovinu MAC šminke:

MAC šminka može biti mnogo jeftinija JEDINO ako je “besplatna” nabavka (kradena), ali to kupujte od proverenih “dobavljača”. Nemojte verovati na reč.

Dobra a jeftina dekorativa – šminka za svačiji džep!

Cena ovih “originalnih”pudera preko socijalnih mreža je oko 1000din. Za te pare možete kupiti sasvim pristojan puder u drogerijama koji je prošao određena testiranja, za razliku od kopija o kojima nemamo nikakvu tačnu informaciju.

Čuvajte svoju kožu!

Autor teksta: „MAC Studio Fix puder – Original vs kopija“, Profesionalni šminker Milica Ubović

********************************************

Milica Ubović, profesionalni šminker i bloger

sminker i bloger milica ubovicObožavam svoj posao. Sve što radim volim i sve što volim radim. Sigrna sam da se to i vidi.Priznajem samo osmeh, pozitivnu enrgiju i pozitivan stav. Cenim kvalitet. Volim lepo. Uživam u sitnicama i u životu. Neko ide u šoping, neko igra igrice, a ja pišem blog, na taj način se zabavljam. Kad smo kod zabave, ja sam od onih koji nikada neće odrasti. Ozbiljna sam kada je to potrebno (nekada čak i previše, narocito kada je posao u pitanju).Da sam milionerka obišla bih ceo svet, plivala sa delfinima, igrala se sa lavićima i na kraju kupila farmu sa konjima… Uzivajte u životu!

********************************************

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!