Viralni make-up trik za besprekorno našminkan ten koji će vas oduševiti!

make-up trik

Nova era beauty tutoriala je zvanično otpočela na novoj društvenoj mreži – Tik Tok-u! Ovo mesti za okupljanje pretežno mlađe populacije, donosi zanimljive video-tutorijale i novi nivo eksperimentalnog sadržaja, namenjenih beauty entuzijastima. Jedan make-up trik sa ove drštvene mreže naveo je žene da svoje proizvode za šminkanje lica nanose potpuno “pogrešnim” redosledom, koji daje efekat besprekornog tena, poput Instagram filtera. Pore su blurovane, ten gladak, poput porcelana! U nastavku vam otkrivamo sve o ovom viralnom make-up triku, koji je oduševio i nas!

Tik Tok trend – “reversed” make-up

U bespuću društvenih mreža, lako je izgubiti u se u brojnim trikovima, hakc-ovima i savetima za bolju šminku. Ako ste fan perfektno našminanog tena, kao osnove celukupnog make-up look-a, i redovno koristite prajmer, setting sprej, tečni puder, puder za fiksiranje – ovaj trik će vas potpuno oduševiti, baš kao što je oduševio milione žena širom Interneta.

Naime, jedna Tik Tok korisnica u svom viralnom videu, izjavila je da da je ovu tehniku šminkanja tena čula od nekoga, te je nije izmislila, i da se koristi dugo u make-up praksi. Ovaj trik funkcioniše jedino ako tražite određeni finiš šminke – baršunast, matiran i perfektan, i ako imate masnu kožu.

@jaridamat

I SWEAR BY THIS ##xyzcba ##xyzbca ##fypchallenge ##makeuptutorial ##makeup ##nyc ##fup ##fy ##smirk ##makeuphacks ##lifehack

♬ original sound – ridaaaamat

Evo kako da isprobate ovu “reversed” make-up tehniku šminkanja tena:

1. Prvo uradite negu kože – tonik, serum, dnevna krema

2. Kada se to sve upilo, nanesite prajmer na lice.

3. Potom nanesite transparentni puder u prahu, velikom četkom

4. Sledeći korak je da SADA nanesete setting sprej za fiksiranje šminke

5. Sačekajte nekoliko minuta, da puder u prahu, zajedno sa fiksatorom postane deo vaše kože

6. Kao poslednji korak nanesite tečni puder

Povezano: Vodič kroz prajmere – vrste i pravilno nanošenje

make-up trik

Šta se postiže ovim redosledom šminkanja?

Šminka će vam definitivno trajati celog dana, bez obzira na mašćenje kože. Preporučuje se da tokom dana kožu osvežite face mist-om, odnosno sprejem za hidrataciju kože. Ten će vam biti besprekorno baršunast, zaglađen, pore i bore nevidljive, tako da je ovo idealan trik za neku specijalnu priliku, ili večernji izlazak, kada je #perfectskin neophodan!

Da li ćete isprobati ovaj make-up trik sa Interneta?

Pročitajte još i: Kako se pravilno priprema lice za tečni puder?

error: Content is protected !!