Make-up saveti za crnokose lepotice

make-up za crnokose

Saznajte kako elegancija crne kose ukombinovana sa pravilnim make-up tonovima doprinosi celokupnoj lepoti crne kose.

Crnokose, čak i bez šminke, itekako mogu svojom lepotom pleniti pažnju. Ali ukoliko želite da ostavite utisak na okolinu sa vašom crnom kosom, važno je da znate koji make-up uz nju najbolje pristaje.

Uskladite make-up sa crnom kosom

Bronzer – Svežina i prirodnost

Umesto tamne podloge, odlučite se za pomoć brozera. Bronzer će vašem licu dati svežinu bez narušavanja prirodnog izgleda. Konturišite obraze, čelo i nos prirodnijim nijansama mat bronzera kao što su braon ili siva. Ili nanesite sedefasti bronzer na jagodice i duž linije nosa.

Karmin – Eksperiment na usnama

Ukoliko imate crnu kosu usne ćete najbolje istaći tamnim i neutralnim nijansama karmina ili sjaja za usne. Tamno ljubičasta, duboki burgundi tonovi, kao i crni karmin su idealni za sve crnokose. Kada se spremate za izlazak, umesto nude ili pastelnih karmina, za privlačan i laskav izgled odlučite se za žestoki crveni karmin. Najbolje je da eksperimentišete i pronađete nijansu koja će osvežiti vaš mističan izgled.

Senka za oči – Kontrastna igra bojama

Naravno, i u slučaju crnokosih dama, nijansu senke za oči treba birati u odnosu na boju očiju. Idealan je kontrast braon oči-zelena senka, plave oči-braon senka ili zelene oči-plava senka jer bi birajući nijasne senke slične boji vaših očiju mogli izgledati sablasno. Stavite fokus na vaše oči i vašu tajanstvenost – napravite zadimljeni izgled kombinacijom crne i mornarsko plave senke za oči.

Povezano: Crvenokose: Kakav make-up vam najbolje stoji?

Ajlajner – Podebljan trag

Da biste istakle vaš oblik očiju, deblje aplicirajte crni ili sivi ajlajner i izvucite ga duž cele gornje linije trepavica. Nanesite trag ajlajnera i duž donje ivice trepavica ali samo od sredine oka. Ukoliko ste u nekoj žurbi, uz minimalan napor ćete izgledati zanosno i seksi ako uz vaše tamne uvojke sparite samo ljubičasti ajlajner.

Maskara – Slojevi, slojevi i slojevi

Slojevitno nanesite crnu maskaru. Najbolje je da koristite štap sa mini-četkicom da pokrijete i najsitnije trepavice. Još jedna nijansa maskare će izgledati savršeno na crnokosim devojkama, bez obzira na boju očiju – mornarsko plava maskara.

Povezano: Zavodljivi make-up trikovi za brinete!

Olovka za obrve – Crno sa crnim

Pratite jednostavnu jednačinu podudaranja crnog sa crnim jer svetle obrve uz tamnu kosu izgledaju pomalo neprivlačno. Ukoliko ste se ipak odlučili za blagu promenu, ne pokušavajte da ofarbate vaše lepe tamne obrve, naročito ako nemate iskustva. Popunite obrve olovkom ili toniranim gelom za obrve. Za šta god se odlučili, pazite da bude nijansu svetlije od vaše boje kose.

Rumenilo – Neutralne nijanse

Naglasite jagodice nijansom rumenila koja je najbliža tonu vašeg tena. Najbolje je da se držite neutralnih nijansi, a izbegavate roze tonove rumenila. Ipak, pravila su takva da ne postoje, pa ako ste izrazito svetle puti, ublažite neprirodan i umoran izgled lica uz pomoć malo ružičastog ili rumenila bakarno roze nijanse – nanesite rumenilo od sredine obraza do kose kako bi dodali toplinu i živost vašem izgledu.

Povezano: Univerzalni make-up saveti za plavuše!

error: Content is protected !!