Monohromatski trend: Kako da našminkate celo lice samo tečnim karminom?

monohromatska šminka
Instagram/Printscreen

Ako postoji samo jedan make-up proizvod bez kojeg ne bismo mogli da živimo, to bi zaisigurno bio ruž za usne! Ipak, karmin ne služi samo za usne, barem sudeći prema trenutno popularnim make-up trendovima. Da li ste znale da je monohromatska šminka, odnosno šminka usana, obraza i očiju u jednoj nijansi trenutno najveći make-up trend? Zaboravite uklapanje senke sa garderobom – sada je mnogo bitnije da vam je cela šminka povezana jednom nijansom. Zato vam u nastavku otkrivamo sve o monohromatskom make-up trendu!

Šta je to monohromatska šminka?

Monohromatska šminka podrazumeva da istu boju ( a često i isti proizvod) nanosite na više regija lica, tako da se usne, obrazi i oči slažu u istom tonu. Rezultat deluje balansirano, i kao da se niste ni trudile. Ovo je sofisticticirani trend koji možete postići koristeći samo jedan tečni karmin! Lako ga je postići, a za to će vam biti potreban samo jedan karmin (u stiku ili tečni)!

View this post on Instagram

A post shared by אורטל אלימלך פוניי (@ortalelimeleh1)

Kako učiniti da se monohromatski look-ovi razlikuju?

Možda ćete pomisliti da je svaki monohromatski look isti, ali šminkeri nam pokazuju kako se oni mogu razlikovati po teksturi, finišu i metodi aplikacije. Šminkeri variraju dubinu i jačinu pigmenta na očim ai obrzima, koristeći četkice različite gustine i oblika. Ključ je se poigrate teksturama – na primer, tečnim mat ružem u roze boji i tankom četkicom, iscrtajte ajlajner, nanesite potom sjajni tečni karmin na obraze, a na usne jaki mat ruž u istoj boji. Monohromatska šminka može biti suptilna i meka, pa sve do jarkih i intenzivnih boja. Sve zavisi od nijanse koju želite da koristite. Ako želite “mekani” i prirodni izgled, opredelite se za neutrlane tonove, poput soft pink, breskve ili “taupe”. Ako biste jače boje, birajte bilo koju nijansu iz spektra duginih boja: od crvene pa do ultra-ljubčaste.

Kako da postignete monohromatski look?

Usne

Nanesite balzam kako biste hidrirali usne, i ostavite ga par minuta, pre nego što ga obrišete. Potom, iscrtajte usne olovkom i nanesite ruž na cele usne.

Obrazi

Uzmite isti ruž kojim ste našminkale usne, i nanesite ga prstima na jagodice obraza. Koristeći domali prst ili sunđer, izblendajte proizvod ka spolja i ka napred, kako biste tenu dodale toplinu. Pošto je ruž veoma pigmentovan, koristite jako malu količinu, kako ne biste dobile “klovn” efekat.

Na očima

Na kraju, isti ruž nanesite na kapke – utapkajte malo boje na kapke i izblendajte je koristeći “fluffy” četkicu ili domali prst. Završite eye make-up look uz tanku liniju ajlajnera i 2-3 sloja maskare, kako biste “otvorile” oči i to je to! Dobile ste zanosan monohromatski izgled, samo uz pomoć jednog ruža!

U nastavku pogledajte predloge ovakvog stila šminkanja:

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!