Nontouring” – Novi trik za konturisanje lica BEZ kontur proizvoda

Instagram/Printscreen

Iako konturisanje daje bronziran i skulpturiran izgled, ova beauty praksa nekada može biti previše truda za žene koje vole brzinski glamur ujutru. Ako tražite novi način da istaknete jagodice, dok imate onaj zdrav sjaj lica, preporučujemo vam “nontouring” trend!

Šta je tačno “nontouring”?

“Nontouring” tehnika se vrti oko lepe kože, dok se koriste tehnike hajlajtovanja lica, kako bi se naglasite konture i strukrura lica, bez korišćenja kontur proizvoda. Ova tehnika se razlikuje od kontuirsanja, koje koristi tamnije pudere kako bi se naglasila struktura lica i bronzani sjaj kože. “Nontouring” se zasniva na doslovnom hajlajtovanju koštane strukture lica, čime se kreira “dewy” i hidrirani ten.

Ako vam se čini kao da vam je ovaj make-up trend poznat, verujte da je zaista sličan “strobing” tehnici, koja je takođe popularna na Tik Tok-u.

@rachelrigler IM OBSESSED OMG OMG ✨✨ #strobing #makeup #highlight #makeuptutorial ♬ More Than A Woman – SG's Paradise Edit – Bee Gees & SG Lewis

Kako da “nonturišete” lice?

Pre nego što zgrabite sve hajlajtere koje imate, znajte da su skincare i priprema kože ključni za postizanje pravilnog “nontour” konturisanja lica. Dakle, pripremite kožu iz više slojeva hidratacije i ubacite tehniku masaže lica, kako biste skulpturirali lice. Dodajte maskice za regiju ispod očiju kako biste smanjili nadutost i dali više hidratacije tom delu lica.

Skincare kao bitna osnova

Iako su rutine od 10 koraka nege i dalje popularne, šminkeri objašnjavaju koje proizvode da izbegavate ako želite da probate “nontour” tehniku. Postarajte se da je vaša koža dobro hidrirana, ali ne previše klizava. Zato izbegavajte ujla, sem ako vam koža nije previše suva. Ubacite hijaluroski serum i laganu kremu preko. To je dovoljno da pripremite kožu za ovu rutinu šminkanja. Facijalna masaža je važan korak za konturisanje lica i opuštanje tenzija.

Za “nontour” tehniku, želite da vam koža deluje što prirodnije – zato nanesite lagani prajmer i veoma lagani tečni puder ili toniranu kremu.

@xo.xo.darlin We dont talk about strobing enough #strobingmakeup #contouringtechniques #bestmakeuptip #muatipsandtrickss #makeupfordummieslikeme ♬ original sound – 𝓓𝓪𝓻𝓵𝓲𝓷|Content Creator|

Hajlajter je važan

Posle izjednačavanja tena, možete naneti iluminirajući hajlajter (onaj koji nema šljokice, već samo daje sjaj koži), i nalgasite vrh jagodica, kost ispod obrve, most nosa, Kupidonov luk i malo iznad obrve. Ako želite satenski finiš, možete naneti matirajuću kremu ili lagani puder u prahu na delove lica koji se previše sijaju.

Da li ćete probati “nontouring”?

Pročitajte još: Ovaj trik će vam olakšati konturisanje – dovoljna je samo jedna tačkica

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!